Diyanet Personeline Konservatuvar Fırsatı!

Türk Din Mûsikîsi alanında eğitim veren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı, Diyanet İşleri Başkanlığı personeline konservatuvar eğitimi fırsatı sunuyor.

DİYANET PERSONELİNE KONSERVATUVAR EĞİTİMİ FIRSATI!

2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren Türk Din Mûsikîsi alanında eğitim veren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı bu sene de yetenek sınavıyla 30 öğrenci alacak. Konu ile ilgili bilgi veren Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serbülend ARPA, Cumhuriyet tarihinde Türk Din Mûsikîsi alanında eğitim veren ilk ve tek konservatuvarın Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde bulunduğunu ve bu sene 2. mezunlarını verdiklerini söyledi. 13-29 Ağustos 2018 tarihleri arasında Özel Yetenek Sınavı müracaatlarının internet üzerinden alınacağını bildiren Dr. ARPA, sınavın 03-05.09.2018 tarihleri arasında yapılacağını ve üniversite sınavından 150 (TYT) puanı almış olan herkesin bu sınava katılabileceğini sözlerine ekledi. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ ile görüştüklerini belirten Dr. ARPA, Diyanet görevlilerinin Konservatuvar eğitimi esnasında Diyanet İşleri Başkanlığınca görevli/izinli sayılmaları ile ilgili çalışmaların başladığını ve yakın gelecekte bu çalışmaların sonuçlanacağını umduğunu ifade etti.

Öğretmen, İhtisas Kurslarında hoca ve Üniversitelerde Akademisyen Olunabilecek!

Dr. ARPA, Konservatuvar Eğitimi sonunda mezun olan öğrencilerin İmam-Hatip Liselerinde Dini Musiki Öğretmeni olabilecekleri gibi diğer orta ve lise dereceli okullarda da müzik öğretmeni olabileceklerini, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığında İhtisas, Aşere-Takrîb, Tashih-i Huruf ve Ezanı Güzel Okuma Kurslarında Dini Musiki eğitimi verildiğinden bu kurslarda öğretici olarak görev yapabilmeleri konusunda herhangi bir engel bulunmadığını söyledi. Mezunların, İlahiyat Fakültelerinde bulunan Dini Mûsiki Anabilim Dallarında da öğretim elemanı ve akademisyen olarak görev yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Cumhuriyet Tarihinde İlk ve Tek!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı’nın Cumhuriyet tarihinde ilk ve tek lisans düzeyinde dini musiki eğitimi veren kurum olduğunu ifade eden Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serbülend ARPA; Rektör Prof. Dr. Metin DOĞAN’ın 7 yıl önce bu alandaki eksikliği görerek tarihi bir adım attığını, konservatuvarın kurumuna öncülük ettiğini, bu konuda kendilerine müteşekkir olduklarını, bunun Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan din görevlileri için büyük bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi. Özellikle son yıllarda ezan ve salâyı güzel okuma, Kur’an-ı Kerim Tilaveti,İmamet, Cumhur müezzinliği vb. konularda Diyanet İşleri Başkanlığınca yoğun çalışmaların olduğu konusunda bilgi sahibi olduklarını aktaran Dr. ARPA, bu konu ile ilgili bilimsel alt yapının da önemli olduğunu, akademik düzeyde eğitim veren Konservatuvarlarında bu hususların geleneğe uygun ve doğru bir şekilde eğitiminin verildiğini söyledi.

Müracaatlar 13-29 Ağustos, Yetenek Sınavı 3-5 Eylül’de

Konservatuvar müracaatlarının 13-29 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden yapılabileceğini, yetenek sınavının da 3-5 Eylül tarihleri arasında yapılacağını bildiren Dr. ARPA, sınav ile ilgili tüm bilgilerin internet sitelerinde bulunduğunu, müracaatların kolaylıkla yapılabilmesi için gerekli çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Üniversite sınavından TYT ham puan 150 ve üzeri alan herkesin yetenek sınavına müracaat edebileceğini, bu puanın lisans programına yerleşebilmek için asgari puan olduğu ifade etti. Konservatuvarın Ankara’nın merkezinde, Cinnah bölgesinde bulunduğunu ifade eden Dr. ARPA, bu sene yoğun müracaat beklediklerini, bu talepleri karşılamak için önümüzdeki yıllarda kontenjan artırımının gündemlerinde olduğunu ifade etti.

Konservatuvar internet sayfası: www.ybu.edu.tr/musiki

15 Ağu 2018 - 04:20 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler