Diyanet Personeli Vakfın Bursundan Muzdarip

Türkiye Diyanet Vakfın burslarından din görevlilerinin çocukları şartsız faydalansın isteyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, TDV’nin bizzat kendisi tarafından verilen burslardan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatlarında çalışanlar

Türkiye Diyanet Vakfın burslarından din görevlilerinin çocukları şartsız faydalansın isteyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında yapılan protokol ile TDV’nin bizzat kendisi tarafından verilen burslardan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatlarında çalışanların çocuklarının birinci derecede faydalanması gerektiğini, bunun için hiçbir ön şart koşmadan eğitime destek verilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Başkan Arabacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bize ulaşan bilgilere göre şartları taşıyan din görevlilerinin çocukları mağdur ediliyor. Bu mağduriyetlerin önlenmesini isteniyoruz. Geçmiş yıllarda yaşanan mağduriyetlerin 2018 yılında da yaşanmasını istemiyoruz.

Türk Diyanet Vakıf Sen olarak sosyal sorumluluk gereği din görevlilerimizin çocuklarının mağdur olmaması için konuyu ilgili makamlara ileteceğiz. Bu şartların yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

Vakıf, Burs için başvuran Anadolu lisesi, teknik lise, endüstri meslek lisesi gibi diğer okullardan mezun olan ve üniversiteyi kazanan gençlerin çoguna ise burs çıkmıyor. Bu durum Diyanet mensubu veliler ve öğrenciler arasında huzursuzluk yaratıyor.

Arabacı, “Türkiye Diyanet Vakfı’nın; tıp, mimarlık, hukuk, ilahiyat ve mühendislik gibi fakültelerin yanı sıra burs verdiği fakülte alanını genişleterek diğer fakülte ve yüksekokullara da burs vermesini istiyoruz. Burs desteğinin sadece üç beş fakülte ile sınırlı tutulması, çocuğu diğer fakülte ve yüksekokullarda okuyan camiamız mensuplarını sıkıntıya düşürüyor. Üniversite çocuk okutmanın çok maliyetli bir iş olduğunu biliyoruz. Özellikle büyük şehirlerde geçim derdiyle inleyen mensuplarımız bir de üniversite eğitim yükü altında çaresiz bırakılmamalıdır.

Diyanet teşkilatı mensupları çocuklarının eğitimlerini rahat, huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapabilmelerinin sağlanması gerekir. Bunun için Türkiye Diyanet Vakfı’nca açıklanan burs ve eğitim başvuru şartlarının esnetilerek vakfın misyonu doğrultusunda sağlıklı din anlayışına sahip ve İslam'ın temel konularında bilgili inançlı gençlerimize yüksek eğitimin önü açılmalıdır. ”ifade etti.

Ayrıca Diyanet Vakfı, "Müftülüklere gönderdiği yazıda İl ve İlçelere Müftülüklerine müracaat eden öğrencilere burs verilmesini talep etmiş. Ancak bu bursların çoğu Müftülüklerde keyfi uygulamalarla verilmediği, bununda din görevlilerini huzursuz ettiğine şahit oluyoruz”dedi.

“BİZ CAMİLERDE BİR SÜRÜ PARA TOPLUYORUZ”

Adının açıklanmasını istemeyen bir Din görevlisi şöyle konuştu:‘Bizler her cuma camilerden para topluyoruz. Bu paralar camilerimize, öğrencilerimize ve ihtiyaç sahiplerine Diyanet Vakfı tarafından taksim ediliyor. Toplanan rakamlar da tek cami olarak düşündüğümüzde mütevazı ancak bir ildeki tüm camileri dikkate aldığınız zaman oldukça yüksek rakamlara ulaşıyor. Burs alacaklarda imam hatip lisesi şartı bizleri son derece rahatsız etti. Çocuklarımız normal liseden mezun diye neden bu burstan mahrum bırakılıyor. Geçtiğimiz yıllarda böyle bir sınırlama yoktu. Bunda hakkaniyet ölçüsü yok, rahatsız olduk."

15 Ağu 2017 - 22:07 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler