Diyanet İşleri Başkanlığına Güveniyorum

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'na katılan Bekir Bozdağ, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin güven müesseselerinden birisidir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, üçüncü gününe gelen toplantının planladığı gibi başarılı geçtiğini söyledi.

Böylesi bir organizasyonla il müftülerini bir araya getiren ve istişare adı altında bir hizmet içi eğitim yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve ekibine şükranlarını sunduğunu belirten Bozdağ, Türkiye'nin güven müesseselerinden birisinin Diyanet İşleri Başkanlığı, camiler, din görevlileri, müftüler, vaizler, Kur'an kursu öğreticileri, imam hatipler ve müezzin kayyumlar olduğunu ifade etti.

Bozdağ, toplumun Diyanet İşleri Başkanlığına güvendiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığının, il müftülerimizin ve diğer personelin Anayasa ve yasalarımızla kendisine yüklenen hizmetleri başarıyla yerine getirmesinin olmazsa olmaz şartlarının başında bu güveni muhafaza etmek gelmektedir. Onun için de Türkiye'nin dört bir yanında veya başka yerlerde bu güveni zedelemek için planlı çalışmaların yapıldığını da görüyoruz. Bazı çevreler özellikle planlı çalışmalar yapıyorlar ve buradan Diyanet İşleri Başkanlığının ve din hizmeti sunan görevlilerin, toplum nezdinde oluşturduğu güveni yıkmak istedikleri de çok açık.

Özellikle son günlerde bazı medya organlarında 5-10 yıl önceki bazı konuşmalar, sanki bir yerden düğmeye basılmışçasına, bir gün birisi, bir gün başka biri çıkarılıyor. Bazısı çarpıtılıyor, bağlamından koparılıyor, başka şekle getiriliyor. Sürekli bir şekilde televizyon, sosyal medya ve yazılı medyada yer verildiğini görüyoruz. Gelin bu tür şeyleri toplumun önüne getirerek Diyanet'i, dolayısıyla İslam'ı, Müslümanları ve din görevlilerimizi yıpratan çalışmalara izin vermeyelim. Bu tür şeylerin önünü açmayalım, doğru olanla yolumuzu alalım. Güven müesseselerimiz olan bu kurumları korumak ülkemizin birlik ve beraberliğini korumaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı Türk milletinin birlik ve dirliğinin çimento kuruluşlarından birisidir."

17 Mar 2018 - 00:17 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler