Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Çalışması Başlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı geleceğimizin mimarı olan gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı ve vatansever bireyler olarak yetişmesine destek için kapsamlı bir program başlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı geleceğimizin mimarı olan gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı ve vatansever bireyler olarak yetişmesine destek için kapsamlı bir program başlattı. Bu çerçevede il il, okul okul, Türkiye’nin her noktasındaki gençlere ulaşılarak, özel bir çalışma yapılacak. İşte çalışmanın detayları.

Bu önemli konuya Diyanet İşleri Başkanlığı gençlik çalışmaları yönergesiyle el attı. Türkiye’nin her noktasındaki gençlere ulaşılmasının hedeflendiği faaliyetler, 18 maddelik bir yönergede toplandı. Yönergede dikkat çeken başlıklardan biri “Diyanet Gönüllüsü Gençler” Bu kapsama giren gençler, bir taraftan Diyanet’in belirlediği faaliyetlere katılarak tecrübe edinecek, diğer taraftan da edindiği tecrübeleri okulunda, kaldığı öğrenci yurdunda veya arkadaş çevresinde yayacak.

Bir nevi dini ve manevi değerleri anlatma ve yaymada köprü görevi yapacak. Böylece okul okul, il il, köşe bucak milyonlarca gence ulaşılacak.Bu sayede gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaki yozlaşmadan uzak bir şekilde hayata hazırlanması sağlanacak.

Özetle, onların topluma, vatanına yararlı sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, Diyanet İşleri Başkanlığı tüm imkanlarını seferber edecek.

14 Şub 2018 - 17:43 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler