Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Öğrencilere Konferans

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Hatay İl Müdürlüğünün Konferans Salonu’nda bir araya geldiği öğrencilere, ‘Gençliğin Önemi’ konulu bir konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Hatay İl Müdürlüğünün Konferans Salonu’nda üniversite öğrencilerine, ‘Gençliğin Önemi’ konulu bir konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konferansta, "Milletleri geleceğe taşıyacak heyecan ancak gençlerde vardır. Bu yüzden genci olan ülkeler ne kadar övünse azdır ama önemli olan gençleri iyi bir şekilde yetiştirmektir." dedi.

Gençliğin insan hayatının özel bir dönemi olduğuna, gençlerin de bazen önemini kavrayamadan gençliğini tükettiğine dikkati çeken Başkan Erbaş, "Gençlik, milletler için en büyük zenginlik ve imkandır. Özellikle bizim için çok önemli. Ülkemizde nüfusun yarısı neredeyse 32 yaşın altında, böyle bir zenginliğimiz var. Bizim böyle bir genç nüfusumuz var. Bu, büyük bir imkandır” diye konuştu.

Gençlerin Allah katında özel değere sahip olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Kıyamet günü dehşetli bir zamanda Peygamber efendimizin yanında ve güvende olacak 7 grup insandan birisi de, Allah’a kulluk yapan geçtir” ifadelerini kullandı.

Ömürlerini Allah'a ibadetle geçiren gençlerin, kıyamet günü Allah'ın arşının gölgesi altında gölgelenecek 7 sınıf insandan olacağını anlatan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

"İslam'da en önemli şey, önce inançtır, sonra ibadet ve ahlaktır. Rabbi'ne ibadetle hayatını geçiren gençler, bu büyük müjdeye nail olacak. O yüzden ibadetle ilgili konuları bu yaşlarda çok iyi bir şekilde öğrenmemiz gerekecek."

İnsanın değerinin peşinden gittiği şeyle ölçüldüğüne işaret eden Başkan Erbaş, şunları ifade etti:

"İnsan, ideali kadardır. Biz bu değeri nasıl ölçeriz? Kişinin kendisiyle, Yaratan'la, ailesiyle, toplumla, dünya ile çevreyle ilişkisinden hareketle ölçeriz. Örneğin, kendini bilen, Rabbi'ni tanıyan, ailesine saygılı, topluma karşı sorumlu, insanlığa karşı duyarlı, çevreye karşı bilinçli ya da tam tersi. Hangisini tercih ettiği önemlidir.”

"Milletimize ve insanlığa hizmet etmeyi idealinize dahil ediniz"

Gençlerden 5 şeyi ihmal etmemelerini isteyen Başkan Erbaş, şu tavsiyelerde bulundu:

"Birincisi, sağlam bir inanca sahip olmalısınız. İnancı olmayanın geleceği de yoktur. İnancınızı sahih bilgiler üzerine bina etmelisiniz. İbadetleri asla ihmal etmeyin. İkincisi, büyük bir ideale sahip olmalısınız. İdealiniz sadece kendinizle ilgili olmasın. Milletimize ve insanlığa hizmet etmeyi de idealinize dâhil ediniz. Çünkü insanlık bizden çok şey bekliyor. Üçüncüsü, köklü bir bilgiye ve mefkûreye, geniş bir ufka sahip olmalısınız. Dördüncüsü, güzel bir ahlaka sahip olmamız gereken hususlardan biridir. Gencin süsü güzel ahlakıdır. En küçük davranışlarınızda bile, edep, nezaket ve zarafet olsun. Beşincisi, Asil bir duruşa ve aksiyona sahip olmalısınız. Bütün imkânlarınızla bildiğiniz ve yaşadığınız güzelliklerin hayata taşınması için gayret edin. İyiliklerin çoğalması ve kötülüklerin azalması için gayret edin. Faydalı çalışmalara katılın ve destek olun.”

Başkan Erbaş, gençlerden Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı, KYK'de görevli manevi rehberlerle irtibatta olmalarını, müftülükleri de ziyaret etmeleri istedi.

Konuşmanın ardından Hatay Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü İhsan Yılmaz, Başkan Erbaş'a çiçek ve tablo takdim etti, Başkan Erbaş da Yılmaz'a, öğrencilerin de okuması için "Hadislerle İslam" isimli eseri hediye etti.

Konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, ve Diyanet’in üst düzey yöneticileri de katıldı.

18 Şub 2018 - 02:47 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler