Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Kayseri'de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir dizi etkinliğe katılmak için Kayseri’ye geldi. Başkan Erbaş Kayseri ziyaretleri kapsamında Vali Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku Sempozyumu’ ile Diyanet Vakfı ve Kayseri İl Müftülüğünün Suriye’ye göndereceği 22 tır yardım malzemesinin törenine katılmak için Kayseri’ye geldi.

Başkan Erbaş Kayseri ziyaretleri kapsamında ilk olarak Vali Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Erbaş, “Birlikte yaşama tecrübesi medeniyetimizin en önemli kazanımlarından birisidir. Bu konuda medeniyetimiz her zaman dünyaya örnek olmuştur. Farklı inançlardan, farklı mezheplerden, farklı ırklar ve düşüncelerden insanları asırlar boyunca bir arada huzur içerisinde, barış içerisinde yaşatmış bir medeniyetin çocuklarıyız. Dolayısıyla ecdadımıza layık bir nesil olarak bu anlayışta, yine insanlarımızı barış ve huzur içerisinde yaşatmanın tecrübesini en güzel şekilde yerine getirmeliyiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı’nın Suriye başta olmak üzere diğer sınır ötesi ülkelere düzenli biçimde yardım malzemesi gönderdiğini belirten Başkan Erbaş şunları söyledi: “Suriyeli mülteci kardeşlerimiz ve sınır ötesi kardeşlerimize Türkiye her zaman her açıdan yardımcı olmuştur. Biz de valiliklerimizde, Diyanet Vakfımızda, Diyanet İşleri Başkanlığımızda işbirliği içerisinde yiyecek, içecek, gıda maddelerini gönderiyoruz. Bugün de Suriye’deki garip gureba kardeşlerimize 22 tırımızı göndereceğiz. Cenab-ı Hakk, bütün milletimizin yapmış olduğu hayır, hasenatı en güzel şekilde kabul eyler inşallah. Biz verdikçe, Cenab-ı Allah milletimize daha çok veriyor. Bunun bilinci içerisindeyiz.”

27 Nis 2018 - 12:51 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler