Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Camilerimiz Bize Hizmet Etsin

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yapımı tamamlanan caminin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camilerin, hem ibadet etme hem de dinin öğrenildiği mektep ve medrese olması gerektiğini belirtti.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yapımı tamamlanan Hacı Abdulkadir Zeynebe Camisinin açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katılımıyla yapıldı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Nusaybin’de yapımı tamamlanan Hacı Abdulkadir Zeynebe Camisinin açılışını yaptı.

İl Müftüsü İsmail Çiçek ile birlikte Nusaybin'e gelen Prof. Dr. Erbaş, Akçatarla Mahallesinde Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb Fatih Yıldırmaz, Emniyet Müdürü Murat Sönmez, İlçe Müftüsü Usame Anlağan, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adil Çelik, Kamu kurum ve Kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar tarafından karşılandı.

Cami açılışı öncesi vatandaşlara hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Hayırsever Hacı Abdulkadir Yıldırım'ın yaptırmış olduğu, Allah'ın evlerinden biri olan bu güzel caminin açılışını yapıyoruz." dedi.Hayır sahibi bütün kulların yaptırdığı hayır işlerinin kabul olması temennisinde bulunan Erbaş şöyle konuştu:

"Rabbimiz; Camileri ancak Allah'a, mağfiret gününe inananlar, namazlarını kılanlar, zekâtlarını verenler yaptırırlar.' buyuruyor. İşte Kıymetli Abdulkadir Yıldırım Beybu müjdeye nail olmuş, camiyi yaptırmış, İnşallah nice insanlar bu camide namaz kılarlar, rükû ederler, secde ederler. Çocuklarımız, gençlerimiz camiden dini Mübin’i İslam’ı öğrenirler. Yaz Kur'an Kurslarında, hafta sonu kurslarda cıvıl cıvıl bu cami dolar taşar inşallah. Peygamber efendimiz Medine-i Münevvere’ ye Hicret ettiğinde ilk yaptığı iş orada Mescidi Nebeviyi inşa etmek olmuş sonra da Mescid-i Nebevinin içinde suffeyi yani mektebi yapmıştır. Biz istiyoruz ki camilerimiz hem ibadetimizi yaptığımı yerler hem de dinimizi öğrendiğimiz mektep, medrese gibi konularda camilerimiz bizlere hizmet etsin. Bu camimizin temelinden tamamlanmasına kadar yapılmasını sağlayan Abdulkadir Beyden ve bütün geçmişlerinden Allah razı olsun. Rabbim bu camimizden ezanları eksik eylemesin, ezanlarıyla şehadetlerin dinin temeli olduğunu öğrendiğimiz şehadeti kıyamete kadar daim eylesin" şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Balıkçılar, İl Müftüsü Çiçek ve Ak Parti Başkan Yardımcısı Çelik dualar eşliğinde caminin açılış kurdelesini kesti.

Erbaş daha sonra camiyi dolaşarak hayırsever Abdulkadir Yıldırım'dan bilgi aldı. Camide sünnet namazlarını kılan Erbaş daha sonra Yıldırım tarafından verilen yemeğe katıldı.

Nusaybin'deki ziyaretinden sonra Erbaş ve beraberindekiler Nusaybin'den ayrıldı. (Cihat Şayık-İLKHA)

08 Ara 2018 - 10:49 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler