Diyanet Emeklileri İftar Sofrasında Buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl emekli Diyanet mensupları için düzenlediği geleneksel iftar programı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla gerçekleşti.

Uzun yıllar Diyanet teşkilatında görev yapan emekli Diyanet mensuplarının katıldığı iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, iftar davetine icabet eden davetlilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, dün akşam şehit verdiğimiz 13 askerimiz için Allah’tan rahmet diledi.

İftar sofrasının ev sahibinin Diyanet İşleri Başkanlığının kendisi olduğunu ifade eden Başkan Görmez, “Bugün iftar soframıza ev sahipliği yapan, hayatınızı, emeğinizi verdiğiniz Diyanet Teşkilatının kendisidir. Diyanet’in sofrasına, kendi sofranıza, kendi evinize hoş geldiniz. Her sene bu güzel iftar vakitlerinde bizleri onurlandırdığınız için hem şahsım hem de Diyanet İşleri Başkanlığı adına çok teşekkür ediyorum. Diyanet’in kuruluşundan bugüne kadar Diyanet’e hizmet eden ve ebediyete irtihal eden bütün büyüklerimize, hocalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Berhayat olanlara sıhhat afiyet içerisinde daha nice hizmetler etmesini Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının hem Türkiye hem gönül coğrafyası hem de İslam dünyası için önemine işaret eden Başkan Görmez, “Bu müesseseler hem ülkemizin varlığı, birliği, dirliği için hem gönül coğrafyamız hem de İslam alemi için çok önemlidir. Emeğinizi, hayatınızı verdiğiniz bu müesseseler hakikaten Türkiye’nin dini istikrarı, dini bütünlüğü, barışı, huzuru için çok önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetleri coğrafyamıza örnek olan bir hizmettir. Bugün geldiğimiz nokta hepimizi hamd ettirecek bir noktadır. Bugün biz burada iftarımızı yaparken Diyanet’in nice din gönüllüleri dünyanın çeşitli bölgelerine dağılmış durumdalar ve belki yüzlerce yerde hatimle teravih namazı kıldırıyorlar. Afrika’nın 40 noktasında teşkilatlanmış bir müessese olduk. Bütün bu dünyalara hizmet taşıyan bir müessese oldu Diyanet” diye konuştu.

Diyanet Vakfının dünyanın 268 noktasında ramazan ayı boyunca iftar sofraları kurduğunu hatırlatan Başkan Görmez, şunları söyledi;

“Diyanet mensupları dünyaya manevi hizmet taşırken, Diyanet Vakfı da insani hizmet taşıyor…”

Bir taratan Diyanet teşkilatının mensupları mahrum coğrafyalara manevi hizmetleri götürürken Diyanet Vakfının elemanları da insani hizmet taşıyorlar. Şuanda yüzlerce mahrum coğrafyada iftar sofralarında Diyanet Vakfı milletimizin hayır eli olmaya devam ediyor. 268 noktada iftar sofralarını hazırlayarak, insanlara yardım paketlerini götürerek, su kuyuları açarak milletimizin hayır eli olmaya devam ediyor. ‘Hediyem Kuran olsun’ kampanyamızla dünyanın çeşitli mahrum coğrafyalarına Kur’an dağıtılmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız Diyanet Vakfıyla birlikte sizlerin emeklerinizi, hizmetlerinizi devam ettirmeye çalışıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetlerini sürdürürken çeşitli zorluklarla da karşılaştığını kaydeden Başkan Görmez, Diyanet Teşkilatının bütün zorlukları aşacak güçte ve kudrette olduğunun altını çizdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Diyanet İşleri Başkanlığı bütün zorlukları aşacak güçte ve kudrettedir…”

Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerini sürdürürken bazı zorluklarla da karşılaşabiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bütün zorlukları aşacak güçte ve kudrettedir. Yeter ki kalbimiz, ruhumuz bir olsun. Kalplerimiz arasındaki o tevhid ve vahdet daim olsun. Bu müesseseye tefessüh etmiş bir ahlak ile saldıran birini görürseniz onlara kızmaya hakkımız yok. Bu bizim hizmet kusurumuzdandır. Demek ki ahlak-ı hamidiyeyi yeterince anlatamamışız. Bunlardan dolayı hiçbir din gönüllüsü moralini bozmayacak. Bilakis aşkını, heyecanını artırarak bu muazzez ülkeye, bu güzel millete hizmet etmeye seferber olacak. Yaralı olan İslam aleminin tek umudu olarak ülkemiz ve milletimiz ayakta duruyor. Ülkemizin, milletimizin ayakta durmasını sağlayan en önemli müessese Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Onu korumaya devam edeceğiz.

İftar programına Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet teşkilatının üst düzey yöneticileriyle birlikte uzun yıllar Diyanet’te hizmet yürüten emekli personel katıldı.

02 Haz 2017 - 02:37 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler