Diyanet Bu Toplumun Kardeşlik Harcıdır

Hatay’da din görevlileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı bu toplumun kardeşlik harcıdır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay’da bölgede görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi.

Hatay Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye’nin her şehrinde bir peygamberin kokusu, bir sahabenin ayak izleri, bir Allah dostunun hikmeti, hak ve hakikat peşinden koşan nice örnek insanların hikâyesi olduğuna işaret ederek Hatay’ın da böyle bir il olduğunu kaydetti.

Başkan Erbaş, Diyanet’in milletimizin ve tüm insanlığın geleceğine hizmet etme gayreti içerisinde olduğuna vurgu yaparak, “Diyanet İşleri Başkanlığı bu toplumun kardeşlik harcıdır. Dostluk mayasıdır. Milletimizin göz bebeği bir teşkilattır” dedi.

Diyanet’in halkın en çok güvendiği ve sahiplendiği kurum olduğunu anlatan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Aziz milletimiz camilerden Kur’an kurslarına, yaptığımız hizmetlerin en büyük destekçisi olmuştur. Bizler her türlü siyasi, ideolojik görüşün üstünde, hiçbir mezhep-meşrep ayrımı yapmadan bütün halkımıza hizmet etmek zorundayız.”

Başkan Erbaş, dünyanın, sadece hakikat adına, hiçbir karşılık beklemeden hakkın peşinden koşan insanlara ihtiyacı olduğunu söyledi.Ülkemizin insanlığın vicdanı, huzuru, umudu olmuş medeniyetlere ev sahipliği yapan bir coğrafya olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, “ Bu coğrafyanın tarihinin, hafızasının, medeniyetinin, huzurunun, hikâyesinin, sanatının, şiirinin özünde, mayasında İslam var. Yani İslam’ı dışarda tuttuğumuzda bu coğrafyada hikmet, merhamet, birlik, kardeşlik, estetik adına elimizde hiçbir şey kalmayacaktır” diye konuştu.

Başkan Erbaş, medeniyetimizin iki büyük ölçüsünün Kuran-ı Kerim ve Sünneti seniyye olduğunu ifade ederek, “Hepimize düşen bu iki ölçüyü kuşanmak ve bu topraklardan yedi kıtaya yeniden ilim, hikmet, sevgi ve muhabbet taşımaktır” ifadelerini kullandı.

Coğrafyamızın, ümmetin ve insanlığın yaşadığı sorunlara değinen Başkan Erbaş şunları söyledi;

“Sorunları ancak İslam’ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakıyla çözebiliriz”

Bugün bölgemizin, İslam coğrafyasının ve bütün yeryüzünün çok ciddi sorunları var. Dünyamız, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Etnik kavgalar, mezhepsel gerginlikler, terör, taşeron örgütler, zorba iktidarlar ve bu sarmalın içinde yorgun düşmüş, çaresiz, yoksul, acı ve gözyaşı içinde yaşayan insanlar. Ümmet olarak Müslümanların ciddi sıkıntıları var. Dünya insanının büyük bir kısmı kendini huzur ve güven içinde görmüyor ve geleceğe umutla bakamıyor. İster bireysel, ister bölgesel, ister küresel olsun yaşanan bütün sorunları ancak İslam’ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözebiliriz.

“Emperyalistlerden bu coğrafyaya iyilik beklemek bir aldanıştır”

Emperyalistlerden bu coğrafyaya iyilik beklemek bir aldanıştır. Zira sorunun en büyük sebebi zaten onların varlığıdır. Emperyalistlerin kuklası taşeron yapılar ve örgütler de bu topraklara kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmamıştır. Çözüm; farklılıkların bir arada yaşamasının en güzel örneklerini barındıran bu coğrafyayı kendi değerleri ile buluşturmaktır. Bunu yapacak olan ise bizleriz. Bu topluluk milletin ümmetin ve insanlığın umududur.

“Önceliğimiz inancımız, kulluğumuz ve insanlığın huzurudur”

Sizler Peygamber mirasını omuzlamış, hakikatin sorumluluğunu yüklenmiş, gönül insanlarısınız. Onun için din gönüllüleri kavramını kullanıyoruz. Bizim önceliğimiz, Rabbimize, milletimize, insanlığa karşı sorumluluğumuzdur. İnancımızdır. Kulluğumuzdur. İnsanlığın huzurudur. Adaletin, merhametin, güzel ahlakın yaygınlaşmasıdır. Bu şuur ve gaye; çalışmalarımızı, kazancımızı, hayatımızı bereketli kılacaktır.

“Bizim derdimiz insanlığın derdidir”

Bizim derdimiz insanlığın derdidir. Bugün mahallemizde, şehrimizde, bölgemizde, ülkemizde, Rabbini ve Peygamberini tanımadığı için yolunu ve huzuru bulamayan tek kişi varsa kendimizi bundan sorumlu hissederiz. Bizim, bir mümin olarak erdem ve güzel ahlakın yaygınlaşması ve yeryüzünün imarı için çalışmak iman ve kulluk görevimizdir. Aynı zamanda toplumu din konusunda aydınlatmak gayesiyle doğru bilgi ve yöntemle din hizmeti sunmak yasal sorumluluğumuzdur. Bu ulvi görevde hiç kimse kendini güçsüz ve zayıf göremez. Zira yolunda çalışanların yardımcısı Âlemlerin rabbi olan Allah’tır. Sonra beraberliğimiz, milletimiz ve teşkilatımızdır.

“Dinin ticari kaygılar için kullanılması büyük bir istismardır”

Bugün önemli sorunlar birisinin de İslam’ın birçok açıdan değişik isim, görüntü, tutum, davranış ve söylemlerle istismar edilmesi olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İslam’ın bütün hakikatlerinin nasıl tahrif edilerek istismar edildiğini ve ihanete alet edildiğini 15 Temmuz da gördük. DAEŞ, Boku Haram gibi yapılarda görüyoruz.

Dinin temel kaynaklarına ve akla aykırı, hakikatlerle örtüşmeyen bilgilerle vatandaşlarımızın dini duygularının yanlış yönlendirilmesi, istismardır. Din istismarıdır. Dinin ticari kaygılar için kullanılması ve menfaate alet edilmesi büyük bir istismardır.”

“Hakikati ortaya konulmayan her değer istismara açıktır”

Milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyen, barış ve huzuru bozan, ayrıştırıcı ve tefrikaya sebep olan anlayışların İslami olamayacağına işaret eden Başkan Erbaş, şu hususlara değindi:

“Başkanlık olarak insanlarımızın iyi niyet ve temiz duygularını istismar eden, onların üzerinden güç devşirerek planladıkları bazı kötü emellerine ulaşabilmek için dini söylemlerle ayetleri, sünneti nebeviyi, İslami hükümlerini tahrif edenler konusunda halkımızı uyarmaya devam edeceğiz. Bütün bu istismarların önüne geçmenin yegane yolu İslam’ın hakikatlerini ortaya koymak, sahih ve doğru bilgi ile insanların ihtiyaçlarını karşılamaktır. Çünkü hakikati ortaya konulmayan her değer istismara açıktır.”

Toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman Tıraşçı, Prof. Dr. Huriye Martı, Diyanet’in üst düzey yöneticileri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Başkan Erbaş, roket saldırısında gazi olan din görevlisi ile görüştü

Başkan Erbaş, din görevlileri ile yapmış olduğu programın ardından 21 Ocak’ta Afrin’den Reyhanlı’ya atılan roketle yaralanan Hatay İl Müftülüğü personeli Yusuf Çebişli ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

18 Şub 2018 - 02:33 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler