Diyanet Bir-Sen'den “Viyana” Açıklaması

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Avusturya’nın başkenti viyana da bir alışveriş merkezinde başörtülü Türk kökenli bir kadının saldırıya uğramasına tepki gösterdi.

Yaptıklarınız kâfirliğin önde gidenidir!

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Avusturya’nın başkenti viyana da bir alışveriş merkezinde başörtülü Türk kökenli bir kadının saldırıya uğramışına tepki göstererek, “Viyana Müslümanlara karşı açık bir tavır içerisinde ve Müslümanlara karşı kin, nefret ve ötekileştirici tutum ve davranışları nedeniyle kültürler arası çatışmalara neden olmaktadır. Avusturya’nın bunlara sessiz kalmasını şiddetle kınıyoruz. Bu yaptıkları kâfirliğin önde gidenidir!” ifadelerini kullandı.

Bu saldırıların ilk olmadığını, daha öncede benzer saldırılarla karşılaşan Müslümanların ve özellikle Türk kökenli Müslümanların kışkırtılmaya çalışıldığını belirten Hasan Türüt, şunları söyledi: “Viyana’da bir alışveriş merkezinden çıkarken Türk kökenli başörtülü bir Müslüman kadın hırsızlıkla suçlanarak saldırıya uğradı ve darp edildi. Üstelik hırsızlık yapmadığı anlaşılmasına rağmen kadına saldırı devam etti.

Avusturya’nın Türk kökenli Müslümanlara karşı tutum ve davranışları şaşırtıcı ve düşündürücüdür. Zira Avusturya’da adeta Müslüman Türklere karşı bir ırkçı eylem başlatılmıştır. Avusturya hükümeti de bu saldırılara sessiz kalmaktadır. Avusturya, Müslümanlara uygulanan bu zulmü derhal durdurmalı ve özür dilemelidir.

Daha önce de Viyana’da Türk kökenli bir kadının kafasına sert bir cisimle vurulmak suretiyle saldırı yapılmış, bu saldırının sırf başörtüsü tahammülsüzlüğü yüzünden yapıldığı anlaşılmıştı. Yine Viyana’da başka bir Türk kökenli Müslüman kadın saldırıya uğramış, yüzlerce insanın gözleri önünde darp edilerek yaralanmış, ancak kimse yardım etmemiştir. Yine Viyana’da Avusturya Türk İslam Birliği’ne bağlı Kocatepe Camii’nin kapısına domuz burnu ve işkembesi konmak suretiyle Müslümanların kutsal değerleri aşağılanmaya çalışılarak adi bir provakosyana imza atılmıştır. Bir öğrenci ve bir milletvekili Peygamber Efendimize hakaret etmiştir. Bunlara benzer provakatif eylemlerin her geçen artmakta olduğu görülüyor.

Avusturya, Müslüman Türkleri aşağılamaya yönelik sanat ve kültürel faaliyetleriyle de gündeme geldi. Nitekim Viyana’da ‘Türk Lokumu’ adıyla sergilenen başörtülü bir Müslüman kadın heykeli hepimizi şoke etmiştir. Zira kadın heykelin başörtülü ancak vücudunun geri kalan bütün kısımları açıktır. Bu heykele ‘Türk Lokumu’ demişlerdir. Avusturya’nın sessiz kaldığı bu ve buna benzer kışkırtıcı ve provokasyon unsuru faaliyetlere karşı sessizliğini koruması düşündürücüdür. Müslümanlara yönelik saldırılar karşısında önleyici tedbirler almayan Avusturya’yı şiddetle kınıyoruz. Saldırıya uğrayan Türk kökenli Müslüman kadına geçmiş olsun diyor, Allah’tan şifa temenni ediyoruz. “

Hasan TÜRÜTDiyanet Bir-Sen Genel Başkanı

15 Kas 2017 - 18:51 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler