Diyanet Akademisi Kaliteyi Artıracak

“34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı” sonuç bildirgesinin 13. maddesinde; “Diyanet Akademisiyle personel niteliği ve din hizmeti kalitesi artacaktır” açıklamasına yer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Haymana’da düzenlediği ve 81 il müftüsünün katıldığı “34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı” Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaşmasıyla sona erdi.

Sonuç bildirgesinde 14 madde yer aldı. Diyanet Akademisi ile ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği şu günlerde, sonuç bildirgesinin 13 maddesi bu hususa yer verdi.

Madde şöyle;

13-Nitelikli bir din hizmeti ancak donanımlı personel ile mümkündür. Bu sebeple din hizmeti alanına personel yetiştiren kurumlar, değişen şartlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim programlarını geliştirmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, milletimize daha verimli din hizmeti sunabilmek amacıyla personelinin niteliklerini geliştirmeye yönelik hizmet içi eğitim çalışmalarına ağırlık vermektedir. Bu bağlamda Diyanet Akademisinin kurulmasına yönelik çalışmaların tamamlanma aşamasına gelmesi müftülerimiz tarafından heyecan ve memnuniyetle karşılanmıştır. Zira Akademi aracılığıyla hizmet öncesi, meslek öncesi eğitim imkânının sağlanması, çeşitli alanlarda sertifika eğitimlerine geçilecek olması personel niteliğini ve din hizmeti kalitesini artıracaktır.

17 Mar 2018 - 11:09 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler