Diva-Sen'den “Hodri Meydan” Çağrısı

Tüm Memur-Sen Konfederasyonu Ve Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa ÇOPURSUZ, yeni dönemle ilgili bir açıklama yaptı.

Azımsanamayacak kadar siyasi geçmişi ve tecrübesi olan hatta zat-ı alilerinin ifadeleriyle alanında ustalaşan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, uygulamaya konulduğunda sadece ülkemize özgü devlet yönetim biçiminin tüm insanlık için model siste olmasını dilerim. Uzun zamanda elde edilen tecrübeler neticesi ortaya atılan,ana teması ise Yeni Türkiye olan bahse konu sistemle anlaşılan odur ki,bugüne kadar var olan anlayışlar ve uygulamalar yerini yeni anlayışlara ve yeni yönetim biçimine bırakacaktır. Zaman içerisinde nasıllığı ortaya çıkacak olan söz konusu yönetim biçimini Allah Teâlâ ömür verir ise yaşayarak öğreneceğiz inşallah.

Bununla beraber bahse konu Devlet Yönetme sistemi,ağırlıklı olarak patentiyle beraber aziz milletimize ait olmasıyla ’da ayrı bir ayrıcalık taşımaktadır. Hakikatte de durum öyledir aslında. Çünkü her şeyden önce dünyaya ve içindekilere bakış açıları itibariyle yeryüzünde yaşayan tüm milletlerden farklı bir anlayışa sahip millet olma özelliğini taşımaktayız. Dolayısıyla bugüne kadar hemen hemen birçok ülkelerden alınmış olan devlet yönetim kuralları gidecek ve yerini yerli ve milli kurallar alacaktır. Devletin hantal yapıları ortadan kalkacak, özümüze uygun olan anlayışlar inşa edilecek, her alanda dünya ülkelerine bağımlılık zaman içerisinde ortadan kalkacak,mağdur ve mazlum olanların beklentileri karşılık bulacaktır. Muhtemelen sendikacılık anlayışı da bu dönemde fikir ve anlayış değişikliğine sahne olacaktır. Zira kurulduğu ilk zamanlarda kamu çalışanlarının hayallerini süsleyen sendikal anlayış, zaman içerisinde beklenenden uzak tamamen üyelerin hür iradelerine ipotek konulmasından bahisle, sendikacılığa olan inancın zayıflamasına sebep olduğu ortadadır. Çünkü siyasallaşan ve üyelerinden daha ziyade kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda sadece siyasi otoriteyle resim karelerinde olmakla sendikacılık yapanlar söz konusu sonucun olmasına en büyük katkıda bulunmuşlardır. Bu vesileyle, siyasi arenada boy gösterme çabaları yerine; Kamu çalışanlarının özlük, mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi yönünde yeni Türkiye sloganıyla yeni şeyler söylemenin vaktinin geldiğine şahit olmak istiyoruz.

Her şeyden önce, uygulamaya başlanılacak olan başkanlık sistemiyle 81 milyon vatandaş arasında herhangi bir ayrımcılık yapılmayacağına olan inancımız tamdır. Gerek işçi gerekse de kamu çalışanlarının ve toplumun tüm katmanlarının sesi soluğu olan sivil toplum kuruluşlarının seslerine kulak verileceği inancının hayat bulmasını istiyoruz. Özellikle TBMM’de sayın milletvekilleri ziyaret edildiğinde “Neden falanca sendikanın içerisinde değilsiniz” telkinleriyle karşılaşmak istemiyoruz. Sayın milletvekillerinin, belediye başkanlarının, encümen üyelerinin ve daire amirlerinin bizzat taraf olup gerek telefon açarak gerekse bizzat yüz yüze sendika üyeliği hususunda adres belirtmelerinin son bulmasını istiyoruz. Devletin tüm kurumlarına eleman seçimlerinde, nakil ve görevde yükselmelerde hem sendikaların referans alınmasının hem sınava giren adayın babasının hangi sendika üyesi olduğu sorularından ve araştırmalarından vaz geçilmelidir. Başta Sayın Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere devletimizin tüm otoritelerinin legal olan sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara eşit mesafede olup baba şefkatiyle kollarının altında olduğumuzu hissetmek istiyoruz. Yeni Türkiye’de kurum ve kuruluşların yöneticilerinin sadece bir sendikayı meşru görüp diğer sendikaları ötekileştirmelerinin ve mobbing uygulamalarının son bulmasını istiyor ve bekliyoruz. Şüphesiz her kurumun bünyesinde faaliyet gösteren sendikalar mevcuttur. Bu nedenle her kurumun bünyesinde bulunan sendikalar, saha çalışmaları netice elde ettikleri birçok verilere kavuşmuşlar ve tespit ettikleri problemlere de çözüm yollarını bulmuşlardır. Bu nedenle,kurum yönetici ve idarecilerin tüm sendika temsilcilerine kulak vermeleri, değer verdiklerini hissettirmeleri çalışma barışını tesis edecek ve sendikacılık gerçek mecrasına girmesiyle sendikalara olan güven yeniden hayat bulacağına inanıyoruz.

Elhasıl, asıl amaç ve gayeleri üyelerinin özlük, mali ve sosyal haklarında iyileştirmeleri elde etmek olan sendikacıların, Yeni Türkiye, Yeni Sendikacılık anlayışının ülkemizde inşa edilmesi için HODRİ MEYDAN diyoruz”.

Mustafa ÇOPURSUZTüm Memur-Sen Konfederasyonu veDiva-Sen Genel Başkanı

03 Tem 2018 - 17:56 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler