Din Görevlilerine Yapılan Mobbing Anayasal Suçtur

Kontv'de yayınlanan Düzlem programına katılan Çalışan Sen Konfederasyonu ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, “Din görevlilerine yapılan mobbing Anayasal suçtur.” dedi.

Kontv'de yayınlanan Düzlem programına katılan Çalışan Sen Konfederasyonu ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, “Din görevlilerine yapılan mobbing Anayasal suçtur.” dedi.

Din görevlilerine mobbing yapılmasına değinen Yusuf Özdemir şöyle dedi: “Diyanet Sen, Müftülük görevlilerini baskı altında tutuyor. Bizim sendikamızdan istifa etmeleri için üyelerimize baskı yapıyorlar. Tayin ve yer değiştirme tehditlerinde bulunuyorlar. Mobbing uyguluyorlar. Hâlbuki mobbing anayasal bir suç olmanın yanı sıra çok ciddi bir suçtur ve ülkemizde de yasaklanmıştır. Bu konuda Başbakanlık genelgesi var.”

Din-Bir-Sen’i farklı bir ideolojide göstermeye çalışıyorlar.

Din-Bir-Sen’i farklı bir ideolojide göstermeye çalışanlar bulunduğunu belirten Özdemir şöyle dedi: “Bizi, bölgelerin inanç ve siyasi yapılarına göre farklı ideolojilerde göstermeye çalışıyorlar. Özellikle yetkili sendika temsilcileri bunu dillendirerek üyelerimizin kafasını karıştırmaya çalışıyor. Şahsımın ve sendikamın ideolojisini açık ve net bir şekilde açıklayım: Biz, Milli Görüş teşkilatlarında görev alarak yetiştik. Üyelerimizde, yönetimimiz de bu çizgiden gelmektedir. Bizi farklı ideolojik yapıların içerisine çekmeye çalışanların bu söylemlerine son noktayı koymak için söylüyorum: AK Partiliyiz. Ülkemizi bulunduğu coğrafyada lider haline getiren ve sözü geçen bir ülke olmasını sağlayan Reisimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fikirlerini benimseyerek onun yolunda yürüyen bir sendikayız. Bunun başka taraflara çekilmesi tamamen yıpratma ve karalama düşüncesidir.”

Din-Bir-Sen, her zaman FETÖ/PDY’nin karşısında olmuştur.

Din-Bir-Sen’in 17-25 Aralıkta hükümetin yanında yer aldığına dikkat çeken Özdemir, şu ifadelere yer verdi: “Biz, devletin PDY’den temizlenmesi için o dönem Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanı’mızın yanında yer aldık. Hükümetin bu konuda yaptığı çalışmalara açık destek verdik. 15 Temmuz hain kalkışmasında da aynı tavrımızı sürdürdük. FETÖ’cüler bizim sendikamızda barınamadılar. Diyanet Hizmet Kolunda FETÖ’cü sendika bulunmamasına rağmen kendilerini kamufle edebilmek için diğer sendikalara geçtiler. Biz, o zamanda sendikalara açık çağrıda bulunduk. Üye sayısı endişesine kapılmayan FETÖ’cüleri içinizden temizleyin dedik.

Ülkemizde STK’lar önemli rol üstlenmiştir.

Türkiye’de sendikacılığın üstlendiği role de değinen Özdemir, sendikaların üstlendiği rol gereği demokrasiye büyük katkı sağladığına dikkat çekerek, “Genel Başkan olarak şahsım STK’larda görev yapmış, gençlik yapılanmalarında çalışarak STK’nın sivil toplumun oluşumunda önemini kavramış bir sendikacıyım. Gençliğimde rahmetli Erbakan Hoca’nın toplantılarına katıldım. Ondan çok şey öğrendim. STK’lar demokrasinin vazgeçilmezidir. Sivil inisiyatiften yana tavır alan, toplumun sivilleşmesinde önemli rolü olan kuruluşlardır.

Sendikalar insan odaklıdır. Zira çalışanların sorunlarının çözülmesinde, haklarının elde edilmesinde, huzurlu, mutlu ve geleceğine güvenle bakabilen bir ortam hazırlanmasında sendikaların büyük önemi var.

Din-Bir-Sen aynı zamanda İslam davasına hizmet eden bir sendikadır. Çünkü İslam insan odaklıdır. 4688 Sayılı Yasa ile görevimizi yaparken aynı zamanda İslam’ın emrettiği çizgide insana hizmet ediyoruz” dedi.

17 Ağu 2017 - 12:16 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler