Din Görevlilerinden Organ Bağışına Destek

Din görevlileri Organ Bağışı Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen konferans sonrasında kampanyaya destek verdiler.

Din görevlileri Organ Bağışı Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen konferans sonrasında kampanyaya destek verdiler.

Giresun Müftülüğü’nde organ bağışı konferansı gerçekleştirildi. Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Emrah Zaim, organ naklinin önemi ve kimlerin organ bağışında bulunabileceği konusunda örnekler verdi.

Zaim, organ bağışında bulunan kişi sayısının Türkiye’de 387 bin 790 kişi olduğunu Giresun’da bu sayının 3 bin 212 olduğunu belirtti.

Zaim, organ nakliyle ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu kapsamda organ bağışının ne olduğunu, beyin ölümünün ne olduğunu ve hangi şartlarda organ bağışlanabileceğini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Toplantıya Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Giresun Organ Nakil Koordinatörü Emine Akbul, TSM Eğitim biriminden Semra Sağır, Songül Yıldız Kuruca, Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat Akyol ve din görevlileri katıldı.

16 Kas 2018 - 11:09 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler