Çopursuz: Sigara Kötü. Ancak!..

Tüm Memur-Sen Konfederasyonu ve Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa ÇOPURSUZ, Sigara ve Zararlı Maddelere Hakkında Bir Açıklama Yaptı.

Tüm Memur-Sen Konfederasyonu ve Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa ÇOPURSUZ, Sigara ve Zararlı Maddelere Hakkında Bir Açıklama Yaptı.

Genel Başkan Mustafa ÇOPURSUZ'un açıklaması;

"SİGARA KÖTÜ. ANCAK!...

Elbette zararlı ve kötü olan sadece sigara değildir. İlahi Kitapta da zikredildiği gibi; Sarhoş edici her türlü içki-uyuşturucu, kumar, fal okları, şans oyunları vb… kullanıldığında; beden ve ruh sağlığını, çalışma verimliliğini düşürme ve beraber yaşanılan toplumu zarara uğratmaktalar. Filhakika, Allah Teâlâ tarafından haram oldukları bildirilen tüm zararlı maddelerin kullanıldığında insanoğlunun sağlığına yönelik faydalarının olduğu hiç kimse tarafından bugüne kadar söylenilmemiştir, bundan sonra da söylenemeyecektir. Çünkü gerçek olan budur. Zira söz konusu zararlı alışkanlıkların kişisel ve toplumsal bazda açmış olduğu yaralar, yıkılan ve yok edilen yuvalar, yol açtığı maddi ve manevi zararlar hat safhadadır. İstisnasız, dini, ilmi ve fenni kaynakların tamamına bakıldığında; sigaranın da insanoğluna sağlığına yönelik herhangi bir güzellikten bahsedilmediği görülmektedir. El hak “Parasını el, dumanını yel alır” sözü de bu tespitin veciz olarak söyleniş ifadesidir. O halde konuyu fazla uzatmadan asıl söylemek istediğimiz hususa gelelim.

İnsanın hiçbir faydasına olmayan bilakis her yönü itibariyle zararlı olan söz konusu maddelerin kullanımı neden engellenemiyor? Oysa görsel ve basılı yayın organlarında, seminer, konferans gibi katılımcılarla yüz yüze yapılan programlarda zararları anlatıldığı halde fertler neden kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılamıyor? Son olarak ise Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın sigara kullananlar ile ilgili net ifade kullandıkları halde neden terk edilemiyor? Hükumet tarafından hayata geçirilen kapalı alanlar ve diğer belirtilen mekânlarda sigara içenlere yönelik yüklü cezalar kesildiği halde günümüze kadar kaç kişi bu uygulamadan etkilenerek kötü alışkanlıklarına son vermiştir? Nitekim sigara içenlerin yaş oranları, ilkokul öğrencilerine kadar indirgendiği gerçeği ortada iken neden kişilerin bu illetten uzaklaştırılmaları mümkün hale gelemiyor?

Elbette toplumun tamamını ilgilendiren bu soruların muhatapları da yine 80 milyonun ta kendisidir. Diğer taraftan Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın hac ve umre organizasyonlarında ve din görevliliği sınavlarında sigara kullananların tercih edilmeyeceğine yönelik yapmış oldukları açıklamalarını da metot yönü itibariyle tasvip etmediğimizi söylemek durumundayım. Bunu ifade ederken sakın sigaraya karşı olmadığımız şeklinde bir algı oluşmasın. Elbette ki sonuna kadar karşıyız.

Esasında tüm zararlı alışkanlıkların, anlayışların ve uygulamaların insanoğlunun iradesi ile ortadan kalkacağına dair dünya tarihinde örnekler vardır. Mesela Asr-ı saadet döneminde sarhoş edici içeceklerin terkinin bir anda hayat bulduğunu İslam Tarihi kitaplarında okuyoruz. İçki’nin haram olduğuna dair Ayet-i Kerime nazil olduğunda, sokaklara boşaltılan içkiler adeta bir nehir oluşturmuştu ve o andan itibaren hiç kimse bu haramı ağzına almamıştı. Bu nedenle sorumluluk sahibi herkesin ve her kesimin çok düşünmelerini gerektiren bir durum olduğuna göre;

1. Sağlam bir inancın dimağlara iyice yerleştirilmesi,

2. Zararlı maddelerin kazanç mamulleri olmaktan çıkarılması,

3. Ne denli zararlı olduğunun kullanıcılara kabul ettirilmesi,

4. Kullanıcıya kullanmasını teşvik eden faktörlerin ortadan kaldırılması,

5. Topluma örnek olacak iyi insanlardan aradığını bulamayıp kötü alışkanlıkları kendilerine dost edinmelerin önüne geçilmesi,

6. 80 milyonun vitrinini oluşturan şahısların diğerlerine kötü örnek olmalarının önüne geçilmesi,

7. Günde bir paket sigara kullanan şahsın günümüz fiyatıyla ayda 390 TL, yıl bazında 4680 TL, 20 yılda ise 240.000 (İki yüz Kırk Bin) TL’yi duman ettiğinin farkındalığının oluşturulması,Hususları toplumun tüm sağduyulu katmanları tarafından dikkate alınarak bu uğurda bir seferberlik savaşının başlatılmasına acilen ihtiyaç vardır".

Mustafa ÇOPURSUZTüm Memur-Sen Konfederasyonu veDiva-Sen Genel Başkanı

18 Şub 2019 - 11:15 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler