Çopursuz, Kur'an Talebelerine Başarılar Diledi

Tüm Memur-Sen Konfederasyonu ve Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa ÇOPURSUZ, Kur’an Kursları 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının Başlaması Dolayısıyla Bir Açıklama Yaptı.

Tüm Memur-Sen Konfederasyonu ve Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa ÇOPURSUZ, Kur’an Kursları 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının Başlaması Dolayısıyla Bir Açıklama Yaptı.

Milli ve manevi eğitimin yüz yüze verildiği mekânların önünde gelen Kur’an Kursları yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başladı. Bu nedenle 2018-2019 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diler, Kur’an Kursu Öğreticilerine ve öğrencilerine üstün başarılar dilerim.

Kur’an Kurslarımız hiç kuşkusuz hayatımızın vaz geçilmezleri arasında yer almaktadır.Maneviyat eğitimi eksik olan toplumlarda önü alınamayacak problemlerin doğabileceği muhakkaktır.

Bilindiği üzere günümüzde en çok iletişim noksanlıklarının olduğu yerler ailelerdir. Zira ebeveyn -çocuklar arası iletişim hatalarının ortadan kaldırılması açısından da Kur’an Kurslarımızın önemi çok büyüktür. Bu nedenle Kur’an Kursları deyip geçmemek lazım. Filhakika Kur’an Kurslarında öğretilen Kur’an-ı Kerim dışında hayat dersleri de verilmektedir. İlmihal dersleri ve ibadetlerin uygulamalı olarak tarifi yapılmakta, sosyal içerikli birçok faaliyetlere yer verilmektedir.

Bununla beraber, özellikle Öğretici unvanına sahip hocalarımızın da biran önce Öğretmen unvanına kavuşmaları hususunda ilgililerden müjdeli haberler beklemekteyiz. 4/B Sözleşmeli statüde çalışan ve sayıları oldukça belirgin olan Kur’an Kursu Öğreticilerinin, statülerinden dolayı serzenişlerinin de biran önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Söz konusu problemlerin bazıları ise; Nakillerinde kolaylıkların sağlanması, Yüksek İhtisas Eğitim Merkezlerine kursiyer olarak seçilebilmeleri, Hac, Umre ve Yurtdışı görevlerine gidebilmelerinin yolları açılmalıdır.

Diğer taraftan, yıllardan beri ihtiyaçtan dolayı fahri olarak görev yapan hoca hanımların da içerisinde bulundukları sıkıntılardan kurtarılmaları adına tüm tarafların çözüm odaklı kararlar almasını talep etmekteyiz. Çünkü fahri olarak görev yapanlar da, kadrolu ve sözleşmeli olarak görev yapanların yeterliliklerine sahiptir.

"Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir". Nebevi sözünden hareketle tekrar tüm Kur'an kursu öğretici ve öğrencilerinin yeni öğretim yılını kutlar, sıhhat ve afiyetler dilerim.

Saygılarımla.

27 Eyl 2018 - 11:20 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler