Çocuk Kitapları Denetimi Yetersiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, zararlı içeriğe sahip çocuk kitaplarını denetlemenin önemli ama yeterli olmadığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, zararlı içeriğe sahip çocuk kitaplarını denetlemenin önemli ama yeterli olmadığını ifade ederek, “En az kötüyü denetleme kadar, iyi kitap üretimini teşvik edici bir zemin inşa etmek gerekir. Nihayetinde, iyi kitapların öne çıktığı bir zeminde kötü kitaplar doğal bir şekilde piyasadan çekilecektir. Aksi takdirde ailelerin, çocukların eğitimi ve kitapla tanıştırmak için gösterdikleri hassasiyetin karşılığında çocuklarında hiç beklemedikleri sorunlarla ve travmalarla karşılaşmaları mukadderdir. Çocuklar için üretilen kitapların denetimine dair hassasiyetlerimizi ideolojik yaklaşımların ötesine taşımak zorundayız. Bütün siyasi ve ideolojik mülahazaların ötesinde, bu meselede esas olan, gelecek nesillerin ruh ve beden sağlığı ile çocuğun yüksek menfaatidir” dedi.

Çocuk kitaplarındaki denetimin yetersiz olduğunu söyleyen Yalçın; "Son dönemde medya aracılığı ile içeriklerinde çocuklar için zararlı unsurlar barındıran kitaplara yönelik birçok haberi müşahede ettik. Cinsellik yahut şiddet içerikleri dolayısıyla çocuklarda pedagojik olarak travma etkisi yapabilecek bu kitapların bazılarının okullarda dağıtılmış olması, çocuk kitaplarındaki denetim sorununu konuşmamız gerektiğini gösteriyor." dedi.

19 Mar 2018 - 10:51 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler