Cibuti'nin En Büyük Camii Tamamlanıyor

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Afrika ülkelerinden Cibuti'de inşa ettiği 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi'nin inşasında sona gelindi.

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Afrika ülkelerinden Cibuti'de inşa ettiği 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi'nin inşasında sona gelindi.

Temeli 2015'te atılan ve ülkenin en büyük camii olma özelliğini taşıyacak yapı, klasik Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyor.

Cami 5 bin kişinin ibadet etmesine imkan verecek kapasiteye sahip.

İki minareli cami, Osmanlı Devleti'nden sonra Afrika'da bir Osmanlı Sultanı adına yaptırılan ilk cami olacak.

Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Sadi Altınok, Türkiye'nin Cibuti'yle ilişkilerinin askeri odaklı olmadığını, kalkınmaya ve insani yardıma önem verdiklerini söyledi.

Türkiye'nin şimdiye kadar ülkede çok sayıda sosyoekonomik projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Altınok, inşasına başlanan su barajının yüzde 50'sinin de tamamlandığını dile getirdi.

09 Ara 2018 - 21:37 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler