Çanakkale Zaferini Gururla Anıyoruz

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir açıklama yapan Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, “Türkiye, bugünkü ilerlemesini ve kalkınmasını şehitlerimize borçludur,” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir açıklama yapan Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, “Türkiye, bugünkü ilerlemesini ve kalkınmasını şehitlerimize borçludur,” dedi.

Çanakkale Zaferinin Türk Milleti için büyük önemi olduğunu vurgulayan Hasan Türüt, yaptığı açıklama da şunları söyledi: “Türk Milleti, istiklâl ve istikbalini kazanmak için büyük mücadele vermiştir. Bu mücadele mazlum milletlere örnek olmuş, mağdur ve çaresiz durumdaki milletler Çanakkale Zaferi’ni örnek alarak ayağa kalkmıştır. Böyle bir zaferin dünyada bir örneği daha yoktur. Çanakkale, milletimiz için tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Zira emperyalist devletlerin haksız ve yersiz tecavüzlerine maruz kalan millet, meşru savunma hakkını kullanarak varoluş kavgası vermiştir. Dünya milletlerinin gözü önünde cereyan eden bu haksız saldırı karşısında onurunu korumak için mücadele eden kahraman milletimiz, ezana, bayrağa ve vatana dikilen gözleri şaşkına çevirmiştir. Açlık, yokluk, yoksulluk ve çaresizliğe rağmen bütün etnik gruplarıyla bir kardeş gibi birbirine kenetlenen milletin her ferdi kahramanca savaşarak destan yazmıştır. Bu zafer, onurlu mücadele ile kazanılmıştır.

Kahraman ecdadımız, emperyalist devletlere boyun eğmemiş ve korkusuzca direnmiştir. Çanakkale Zaferi, emperyalist devletleri şaşkına çevirmiştir. Manevi gücün, maddi güçten daha tesirli ve güçlü olduğunu dünyaya göstermiştir. Çanakkale, haksızlığın yerle yeksan olduğu bir döneme işaret eder. Çanakkale Savaşı basit bir savaştan öte çok anlamlıdır. Bu zafer, şehitlerin kanlarıyla elde edilmiş bir zaferdir. Bu topraklara kutsal denmesinin nedeni şehit kanlarıyla sulanmış olmasındandır. Bu nedenle Çanakkale Zaferi’nin önemi herkes tarafından iyi anlaşılmalıdır.

Çanakkale Zaferi, tarihin seyrini değiştirmiş ve çaresiz bir milleti emperyalist devletlerin kat kat üstüne çıkarmıştır. Bu savaşta Türk Milleti varını yoğunu ortaya koymuştur. Bu savaşta Mehmetçik adeta şahlanmış ve devleşmiştir. Bugünkü varlığımızı aziz şehitlerimize borçluyuz. Türkiye’nin bugün için de bulunduğu ilerlemişlik ve kalkınmışlık ecdadın kahramanlığı ile sağlanmıştır. Onlar, bizim gönlümüzde ilelebet yaşayacak ve her zaman saygı ile anılacaklardır. Aziz şehitlerimiz hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bugün Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Türk Milletinin istiklâl ve istikbali için neler yapabileceğini gösterdiği bir dönemin haklı gururunu yaşıyoruz. Mehmetçiklerimizle gurur duyuyoruz. Kahraman ecdadımızın bize yaşattığı bu gururu onurla taşımalıyız. Aziz şehitlerimizin kahramanlık destanı yazdığı ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğini gösterdiği bu büyük zafer milletimizin önünü açmıştır.

Diyanet Bir-Sen olarak, 103. yıldönümünü kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimizi şükranla ve saygıyla yâd ediyoruz.”

17 Mar 2018 - 20:18 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler