Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutluyoruz

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, bir açıklama yaptı.

Bilindiği gibi Ekim ayının ilk haftası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bu sene de "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" temasıyla Ekim ayının 1. Günü itibariyle kutlamalar başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda saat 10,30’da başlayacak olan program açılış ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti, sinevizyon gösterisi, protokol konuşmaları ve ödül töreni ile anlamına yakışır bir şekilde devam edecek.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Allah Celle ve Celalüh’ün “Evim” dediği camii ve mescitlerimizin anlam ve önemini çeşitli etkinliklerle anlatacağız. Müslümanları bir araya getiren, birbirlerini anlama, hoşgörü ve sevgiyle yaklaşmaya vesile olan, yardımlaşma duygularını öne çıkaran ibadethanelerimiz kuşkusuz insanlığın kurtuluş kapılarıdır.

Camii ve mescitlerimizde, din görevlilerinin önderliğinde vaaz irşat edilir. Müslümanlar bilgilendirilir. Din konusunda, en doğru davranışların anlam bulduğu, en samimi ve sıcak ilişkilerin kurulduğu mekânlardır. İslam ahlakının en güzel yer bulduğu, hatta milli birlik ve bütünlüğümüzün sağlanmasında en büyük etken olan mekânlarımızdır. Müslümanları coşturan, birbirlerine karşı yumuşak huylu ve mütevazı davranışların sergilendiği, kimi zaman cömertliğin takdirle izlendiği mekânlarımızdır. Aynı zamanda mabetlerimiz, birer ilim ve irfan yuvasıdır. Bu kapılardan içeri giren Müslüman, huzura ve saadete erer.

Toplum hayatını şekillendiren din görevlileri, birlik ve beraberliğin tesis edilmesinde, Müslümanların eğitilmesinde, İslam dininin tanıtılmasında çok etkin ve önemli bir rol oynarlar. Kurtuluş kapısı olarak mabetlerimizi sevdiren, görevlerini özverili bir şekilde yaparak gönül kapılarını Müslümanlara açan insanlardır. Din olgusunu canlı tutan din görevlilerimiz, camii ve mescitlerinde birleştirici, maneviyat iklimini canlandıran, Müslümanların morallerini yüksek tutan kimselerdir.

İnsanları Allah’ın emrine, Hz. Peygamber’in izine davet eden din görevlilerimiz, toplumu aydınlatan, her konuda bilgi sahibi olan, araştırıcı, çözümleyici kişilik ve ruha sahip olan, hizmet alanı neresi olursa olsun seve seve hizmet eden, bunun Hakk’a hizmet olduğunun bilincinde olan, aynı zamanda rehberlik yapan görevlilerdir.

Din görevlilerimiz, toplumun sadece dini hizmetlerini yerine getiren görevliler değil, aynı zamanda toplumu sevince, korkuya, üzüntüye v.b. psikolojik ve duygusal olaylara iten nedenleri berbataraf eden, toplumun huzurunu, birbirine olan güvenini, hoşgörü, saygı, sevgi, yardımlaşma duygularını coşturan, güncel olaylar karşısında zafiyete düşmeden Müslümanların birlik ve beraberliğini sağlayan, toplumda sağduyunun hâkim olmasını sağlayan, yol gösteren bir anlayışa sahip insanlardır. Bu nedenle din görevlilerine minnet borçluyuz.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının kutlandığı bu günlerde, diyanet camiasında görev yapan bütün din görevlilerinin huzuru, refahı ve mutluluğunun ileri derecede sağlanması, işe motivasyonunun, işi ve işyeriyle ilgili kaygılarının giderilmesi beklentilerimiz arasındadır. Bu vesile ile başta ömrünü din hizmetlerine adamış olan ve bugün hayatta olmayan görevlilere Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Camiler ve Din Görevlileri Haftasının Diyanet camiası ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”

01 Eki 2018 - 18:42 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler