Cami Rehberlerine 2 Gün İzin

Daha önce haftalık bir gün izin kullanabilen "Cami Rehberlerine" yeni yapılan düzenlemeyle haftada 2 gün izin getirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönergesinde yapılan değişiklik ile daha önce haftada bir gün izin kullanan cami rehberleri artık haftanın iki günü izinli olacak.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ

İKİNCİ KISIM - T aşra ve Yurtdışı Teşkilatı

BİRİNCİ BÖLÜM - Taşra Teşkilatı Kadro Unvanları

Cami Rehberi

MADDE 127 -

(1) Cami rehberinin görevleri şunlardır:

a) Cami ziyaretlerinin cami adabına uygun olarak yapılmasını sağlamak.

b) Ziyaretleri, ilgili caminin görevlileri ile koordineli olarak gerçekleştirmek.

c) İslam Dini ile tarihi veya özellik arz eden camiler hakkında araştırmalar yapmak.

ç) Yerli ve yabancı ziyaretçilere, ziyaret edilen cami ve İslam dini hakkında doğru ve sahih bilgiler vermek.

d) Görev yaptığı camide, inceleme, araştırma veya haber yapmak isteyen, araştırmacı, televizyoncu veya sinemacılar ile film veya fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçilerin Diyanet İşleri Başkanlığınca İdare Olunan Cami ve Mescitlerdeki Teberrükât Eşyası Hakkında Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hareket etmesini sağlamak.

e) Görev alanı ile ilgili konularda verilen diğer görevleri yapmak.

(2) (Değ: 13.07.2018 tarihli ve 92217 sayılı Başkanlık Onayı) Cami rehberinin çalışma gün ve saatleri, müftülükçe belirlenir.

(3) (Değ: 13.07.2018 tarihli ve 92217 sayılı Başkanlık Onayı) Cami rehberi, yerel şartlar ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak haftada beş gün çalışır, iki gün izinli sayılır.

17 Tem 2018 - 11:23 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler