Bu Milletin Mücadelesi Bayrak İçindir

"15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz" konulu konferansa katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT, “Bu millet; varlık mücadelesini Allah için, bayrak için vermiştir” dedi.

Kütahya Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Kütahya Valisi Ahmet Hamdi NAYİR, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT, İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, Daire Amirleri, İlçe Müftüleri Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR; "Ülkemiz ve milletimiz 15 Temmuz gecesi hayâsız bir akına maruz kalmış, Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve kahraman silahlı güçlerimizin üstün gayretleriyle bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir. Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yürekler sayesinde bu hain girişim engellenmiştir." Dedi.

15 Temmuzda şanlı bir direnişe şahit olduklarını ve bu direnişin her kesimden kahramanının bulunduğunu belirterek konferansta bir konuşma yapan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi NAYİR; "15 Temmuzda başta şehit kahramanımız Ömer HALİSDEMİR olmak üzere milletimizi iradesine sahip çıkmaya çalışan Cumhurbaşkanımızı, tankların ve silahların önünde cesaretle duran asil milletimizi, minarelerden yankılanan ve bizi birliğe beraberliğe dim dik ayakta durmaya davet eden salaları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız." Diye konuştu.

15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz konulu konferansını sunan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT; "Milletimiz 15 Temmuzda, dinimizi, inancımızı, peygamber sevgimizi istismar etmeye çalışan bir örgütün saldırısına maruz kalmıştır" dedi.

Çanakkale'den günümüze kadar ülkemizin birliğine ve milletimizin huzuruna kasteden hiçbir gücün başarılı olamadığını belirten Genel Müdür Dr. Fatih KURT "Bu millet; varlık mücadelesini Allah için, bayrak için vermiştir. Devletimizin bütün kurumlarını yerle yeksan etmeyi, irademizi çökertmeyi, milletimizi sindirmeyi ve İslam ümmetinin umudunu toprağa gömmeyi hedefleyenler, rezil ve zelil olmuşlardır. Evlatlarını kınalayarak cepheye gönderen bu millet hain saldırılar karşısında asla yenilmemiştir yenilmeyecektir." dedi.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu toplumun dini değerlerinin diyanet camiasına emanet edildiğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT; "Bu milletin bir daha böyle bir ihanetle karşılaşmaması için, toplumu din konusunda aydınlatma gibi önemli bir görevi üstlenen başkanlığımızın her kademesinde görev alan din görevlilerimiz bu din istismarcılarına karşı İslam'ın rahmet yüklü mesajlarını gönüllere nakış nakış işlemeye devam edecektir. Daha bir özveri ile dini mübini islamın bütün güzelliklerini toplumun her kesimine ulaştırmak üzere can hıraş çalışacaktır" diye konuştu.

Konferansın sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Din İstismarı ve Fetö Gerçeği" isimli kitap bütün vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

17 Tem 2018 - 20:06 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler