Bizi Birleştirecek Olan Camilerimizdir

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, 15 Temmuz sürecinden sonra camilerin birleştirici fonksiyonunun önem kazandığını vurguladı.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, din görevlilerinin toplumu birleştirici çalışmalar yapacağını, camilerin de insanları bir araya getirecek bir hüviyete sahip olacağını ifade etti.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, 1 – 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, şehir merkezinde bin kişiye bir cami düşmesi gerektiğini bu anlamda Giresunlu yardımseverlerin desteklerini beklediklerini belirterek, “Giresun’a tarihi eserler kazandırmış ecdadımızın hatırasına hürmeten yeni camiler yapılması için çalışıyoruz. 113 bin nüfusa sahip şehir merkezinde bin kişiye bir cami düşmesi, cami sayısının ise 113 olması gerekiyor, şu an Merkez’de bulunan cami sayısı mescitlerle birlikte 75 civarında.

Merkez’de yapımı devam eden Üniversite Camii Giresun’umuzun cemaat kapasitesi en büyük camisi olacak. Bu camimiz hem öğrencilerimize hem de sivil vatandaşlarımıza hizmet verecek. Mal Pazar’ı mevkiinde bulunan Müftüoğlu Camii’ni ise 2 bin kişi kapasiteli olarak yeniden inşa ediyoruz.

Ülkemizin içinden geçtiği bir süreç var, köyden şehre göç. İnsanımızın çoğu köylerde yaşıyordu, şimdi şehirlere göçüyor dolayısıyla biz camilerimizi genelde köyde yapmışız. Türkiye’deki mevcut nüfus oranının yüzde 75’i şehirde yaşıyor, yüzde 25 nüfus ise köylerde yaşıyor. Yüzde 75’i şehirde yaşayan nüfusa yüzde 25’lik cami ve görevliyle hizmet ediyoruz. Yüzde 25’in yaşadığı köylere de yüzde 75’lik cami ve görevliyle hitap ediyoruz. Köy tüzel kişiliklerinden kaynaklanan bir kazanım var. Bu durumu yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor.

Elbette dünyaya yatırım yapacağız ama ahireti de unutmamamız gerekiyor manevi kimliğimiz, kültürümüz camiler üzerinden devam ediyor. Yardımseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞILACAK

Camilerin eğitim merkezleri haline geldiğini ifade eden İl Müftüsü Oral, “4 – 6 yaş Kur’an kurslarıyla çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Yine merkezde birkaç camimizde ders halkaları oluşturuldu. Hadis, fıkıh, tefsir dersi yapan hocalarımız var. Bunu toplumun bütün katmanlarına ulaştırmak istiyoruz. Giresun Merkez’de yaşayan vatandaşlarımızın camiyle bağlantısının kurulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Camilerimizin sürekli olarak açık kalması için çalışma yapıyoruz. Hanımların camilerde ibadetlerini rahatça yerine getirebilmesi için özel bölümler oluşturmaya gayret ediyoruz. 4 yaşından 80’ine kadar her yaş grubuna hizmet etmeye çalışıyoruz. Yüce Allah’tan camilerin asli fonksiyonlarını icra eden, cami hizmetinde bulunan imam hatip ve müezzin kayyım hocalarımıza yeni bir aşk ve şevk ihsan etmesini niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘DERDİNİZ DERDİMİZ OLSUN PROJESİ’

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın öncülüğünde hayata geçirilen ‘Derdiniz Derdimiz Olsun Projesi’ hakkında da bilgi veren Müftü Oral şunlara yer verdi, “Mahallelerimizde görev dağılımı yaptık ve sorumlu arkadaşlar tayin ettik onların rehberliğinde mahallelerimizde hangi yetim kardeşimiz var, hangi engelli kardeşimiz var, hangi ihtiyaç sahibi kardeşimiz var onlara nasıl ulaşabiliriz, hangi makamlarla onların sorunlarına çözüm bulabiliriz diye çalışacağız. Bu çalışmaları belli kardeşlerimiz için değil bütün kardeşlerimiz için gerçekleştireceğiz.”

DİN GÖREVLİLERİNDEN ZİYARET

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ı makamında ziyaret eden Giresun Din Görevlileri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi ise Müftü Oral’a çiçek takdim etti.

Giresun İl Müftülüğü

01 Eki 2018 - 18:39 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler