Bir Saat Öğretmenim Olur musun?

Seyyid Burhanettin Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi’nin her ay düzenlediği “Bir Saat Öğretmenim Olur musun?” projesi kapsamında okul idaresi, bu ay Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’i misafir etti.

“OKUMAYAN İNSAN YAZAMAZ!”

Seyyid Burhanettin Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi’nin her ay düzenlediği “Bir Saat Öğretmenim Olur musun?” projesi kapsamında okul idaresi, bu ay İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’i konuşmacı olarak misafir etti.

Sayın Güven’in, okulun konferans salonunda öğrencilere hitap ettiği program, 09 Kasım 2017 Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Ramazan Güneş, daha sonra sözü Sayın Güven’e verdi.

Sayın Güven, sözlerinin başında, gençlerin arkadaş seçimine çok dikkat etmelerini ve kendilerine doğru hedefler belirlemelerini tavsiye ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her birinizin muhakkak surette bir hedefi olmalı. Hedefi olmayan ok, nereye gideceğini bilemez. Gençlik heyecanıyla önünüze koyduğunuz hedeflere, çalışıp gayret ederek ulaşabilirsiniz. Kendinize, kısa, orta ve uzun vadede hedefler koyun.

Kısa vadede, derslerinizde başarılı olmalı, okulu en iyi dereceyle bitirmeli, arkadaşlarınızla iyi geçinmeli, her hafta bir kitap okumalısınız. Orta vadede, liseyi bitirdikten sonra şu şu hedeflerime cevap verecek şu üniversitenin şu bölümüne girmeliyim, demelisiniz. Uzun vadede, iyi bir iş adamı olmalıyım, şöyle bürokrat olmalıyım, diyerek hedefler belirlemelisiniz.

Hayatta arzuladığınız şeyleri elde edemiyorsanız bunun iki sebebi vardır. Birincisi, isteğinizde samimi değilsinizdir. İkincisi de istediğiniz şeyle alakalı olarak bedel ödemiyorsunuzdur. Öncelikle istediğiniz şeyde samimi olup düşündüğünüz şey yönünde çalışmak zorundasınız. Lise yıllarında konulan hedefler önemlidir insanlar için. Ve tabi bu hedefleri gerçekleştirmede öğretmenleriniz sizlere yardımcı olmalıdırlar. Bu dönemlerde öğretmenlerin yönlendirme ve teşviklerinin ne kadar önemli olduğunu, bizzat öğretmenlerinizin kendileri bilirler. Sizler de bunu ileride öğreneceksiniz inşallah.”

“ÜLKELERİN GELİŞMESİNİ SAĞLAYAN ÜÇ SACAYAĞI: YÖNETİCİLER, İLİM ADAMLARI VE İŞ ADAMLARIDIR.”

Kendi hayatından okuma ve yazmayla ilgili örnekler vererek öğrencilerin daha iyi anlamalarını ve örnek almalarını sağlayan Sayın Güven, sözlerine şöyle devam etti:

“Meslek liselerinin en önemli görevi, ülkenin ihtiyacı olan şeyleri yapmaktır. 28 Şubat süreci, sadece İmam Hatip okullarını etkilemedi, meslek liselerini de etkiledi. Sanayicilerimiz, çalıştıracak eleman bulamadı. Meslek liselerini tercih edenler ve buraya devam edenler azaldı. Sonra da ülkemizde diplomalı işsizler ordusu oluştu. Önemli olan diplomalı olmak değildir. Öyle iyi işler yapmalıdır ki diploma yalnızca resmi olarak bir işe girmeye vesile olmalıdır. Kendi dünyasını kurduktan sonra başka şeylere ve kimselere ihtiyacı olmaz insanın. Bizlerin, güçlü sanayiye, güçlü kuruluşlara ihtiyacımız var. Bir ülkenin maddi inşasında, en önemli üç tane sacayağı vardır: Yöneticiler, ilim adamları ve iş adamları. Bunlar bir araya gelip birlikte hareket ederlerse o toplum ve o ülke ayakta durabilir, ileriye gider ve gelişir.

Sözümün başında belirttiğim üzere kendinize hedefler belirlemelisiniz. Ve en önemli hedefiniz, iyi bir insan ve iyi bir Müslüman olmak olmalıdır. İnsanlara yük olan değil, insanların yükünü üstlenenler olmalısınız. Ahlaklı birer bireyler olmaya gayret etmelisiniz. Ahlak, tavır ve davranışlarınızda kendisini gösterir.

Kendinize iyi rol modeller seçmelisiniz. Bu dünyada kimi beğenip seviyorsanız o, sizin örnek aldığınız kişi olacaktır. İyi ve ahlaklı insanlar olarak kimleri tercih edeceğinize dikkat etmelisiniz.”

10 Kas 2017 - 18:58 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler