Bayburt Müftüsü İlk Kez Resmi Nikah Kıydı

Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, ilk kez resmi nikah kıydı

Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Bayburt Müftüsü Aksoy, ilk kez resmi nikah kıydı

Büşra Şahin ile Serdar Kocabey'inBayburtMüftülüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonu'ndakinikahtöreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Müftü Aksoy, evlenmenin İslamiyet'teki yerini ayet ve hadisler eşliğinde kısaca anlattı. Aksoy, şahitler ile solondakiler huzurunda yönetmelikte yazılan merasim metnini okuyup "evet" yanıtını aldığı çifte, evlenme kütüğünü imzalattı.Daha sonra aile cüzdanını nikahı kıyılan çifte uzatan Aksoy, cüzdanı çifte birlikte tutturdu.Nikah töreninin ardından gazetecilere bir değerlendirme yapan Serdar Kocabey, nikahı müftünün kıymasını eşi Büşra ile birlikte aldıkları ortak bir karar olduğunu ifade ederek, "Böyle bir imkan olduğu için bizde bunu değerlendirmek istedik. Dini bir vecibe olması açısından daha uğurlu ve huzurlu gelir diye düşündük. İnşallah bundan sonra bu nikahlar daha çok tercih edilen bir şey olur." diye konuştu.

16 Oca 2018 - 10:31 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler