Başkan Erbaş'tan Şehitlerimiz İçin Dua

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törende şehitler içim dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çanakkale cephesinde şehit düşmüş askerler için dua etti.

Başkan Erbaş, duasında, şu niyazda bulundu:

“İslam coğrafyasının her yerinden, Anadolu’nun her evinden, Kosova’dan, Şam’dan, Bağdat’tan, Beyrut’tan, Kahire’den, Üsküp’ten, Saray Bosna’dan, Kafkasya’dan gelen, burada canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhlarını şâd eyle Allah’ım!

Ya İlahî! Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin irade ve bekasına yönelik ihanetin karşısında çelikten bir siper gibi duran, hiç tereddüt etmeden sadece yüreğiyle silahlara meydan okuyan, canlarını istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin ruhlarını şâd eyle Allah’ım!

Ya Rabbi, Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin sınırötesi harekâtını ve çalışmalarını hayırlı eyle. Şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle, zaferlerini kutlu eyle.”

Duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar "Şehitlik Defteri"ni imzaladı.

Törene, devlet erkanı, askeri erkan ve çok sayıda konuk katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Kule Temel Betonu ile Kule Kazık Çakım Töreni'ne katıldı.

19 Mar 2018 - 00:17 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler