Başkan Erbaş'tan Başbakan'a Teşekkür

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı”na katılan Başbakan Binali Yıldırım’a toplantıyı teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başbakan Binali Yıldırım’a toplantıyı teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplantı hakkında bilgi vererek toplantıda, gündemdeki dini konuları, din istismarı, Başkanlığın hizmet stratejisi, değişen dünyada din-diyanet hizmetlerinin güncellenmesi ve gelecek perspektifi gibi konuları ele aldıklarını söyledi.

Cumhuriyet tarihinin belli dönemlerinde, din eğitimi ve din hizmeti alanında, hatta inancı yaşama konusunda zor zamanlar yaşandığına işaret eden Başkan Erbaş, “FETÖ terör örgütü ve dini istismar eden yapılar aslında söz konusu baskıcı süreçlerden beslenmiştir” dedi.

Son yıllarda ülkemiz bütün alanlarda önemli ilerlemeler kaydettiğine işaret eden Başkan Erbaş, “Bunların içinde özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımıza sunulan destek başta olmak üzere milletimizin manevi hayatına ve özgürlüklerine dair gelişmeler takdire şayandır” diye konuştu.

Başkan Erbaş, sahih bilgiye dayalı din anlayışı konusunda Başkanlığın milletimize rehberlik etmesinin öneminin farkında olduklarını ifade ederek, “Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığımız, toplumu din konusunda aydınlatma, din eğitimi ve hizmeti alanında yaptığı çalışmaları devletimizin ve milletimizin desteğiyle, her geçen gün daha kapsamlı hale getirmektedir” şeklinde konuştu.

17 Mar 2018 - 00:24 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler