Başkan Erbaş'tan AFAD'a Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Eğitim Merkezini ziyaret etti.

AFAD Eğitim Merkezini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, vatandaşların doğal afetler karşısında tedbir almaları hususunda Diyanet’in üzerine düşen görevi AFAD Başkanlığı ile birlikte gerçekleştireceklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Başkanlığın üst düzey yöneticileri, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Eğitim Merkezini ziyaret ederek, "Temel Afet Bilinci Eğitimi"ne katıldı ve deprem simülasyon merkezinde 20 saniye süren 6 büyüklüğündeki deprem anını yaşadı.

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve Deprem Simülasyon Merkezi eğitimcisi Habil Kesler’in sunduğu programda, deprem, yangın, sel gibi afetler hakkında bilgi verilerek, afet öncesinde, esnasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Başkan Erbaş, seminer sonrasında yaptığı değerlendirmede, Sunum için AFAD Başkanı Güllüoğlu ve ekibine teşekkür ederek, “Büyük bir farkındalık oluşturmaya çalışıyorsunuz. Güzel bir sunum, güzel bir program oldu. Bu programın bundan sonraki süreçlerde kendimizi, ailemizi, evimizi, milletimiz korumamız noktasında hayırlara vesile olması Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” dedi.

Bütün müftülüklerde bu tür tatbikatların olmasının önemli olduğunu ve büyük bir farkındalık oluşturacağını ifade eden Başkan Erbaş, “Biz bu konuda işbirliğine her zaman hazırız. Gerekirse bütün müftülüklerimize bilgilendirmeler, talimatlar da göndeririz. İl ve ilçe müftülüklerimizle AFAD İl Müdürlüklerinin bir araya gelerek bu farkındalığı oluşturmak için neler yapması gerektiği noktasında gerekli çalışmaları yaparız” diye konuştu.

Diyanet ile AFAD'dan iş birliği

Başkan Erbaş ve beraberindeki heyet daha sonra AFAD Eğitim Merkezi Yerleşkesinde AFAD ekiplerinin arama kurtarma tatbikatlarını izledi. Başkan Erbaş, yetkililerden AFAD ekiplerinin kullandığı araç ve ekipmanlarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Erbaş burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Vaaz ve irşat yoluyla, vatandaşların doğal afetler karşısında tedbir almaları hususunda Diyanet’in üzerine düşen görevi AFAD Başkanlığı ile birlikte gerçekleştireceklerini söyledi.

Başkan Erbaş, deprem bilinci eğitimlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Biz ülke olarak başta deprem olmak üzere pek çok afetle karşı karşıyayız. Afetin ne zaman geleceği belli olmaz. Depremin ne zaman olacağı belli olmaz." İfadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve AFAD’ın tüm illerde müftülüklerle ortak çalışmalar yaparak, vatandaşlara deprem, yangın, sel ve diğer afetler konusunda farkındalık oluşturma eğitimleri yapabileceğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığının, afetlerde vatandaşlara destek olunması noktasında da çalışmalar yürüttüğünü anlatan Başkan Erbaş, "Van depreminde bir merkez kurmuştuk. Bize düşen orada vatandaşımızı bilgilendirmek, farkındalık oluşturmaktı. Orada vefat eden kardeşlerimizin vefat sonrası işlemlerle ilgili bir an önce harekete geçerek, bu vazifeyi en güzel bir şekilde yapmak gayretindeydik" şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'deki bir ayetten örnek vererek, Allah'ın kullarına kendilerini tehlikeye atmamaları uyarısında bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Nedir tehlike, tedbir almamaktır. Tedbirler ne kadar çok olursa, tedbir alma kapasitesi ne kadar yüksek olursa, olan afetlerde uğradığımız zararlar o kadar az olur. Bununla ilgili de biz vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz ve daha da iyi bilgilendirmek zorundayız. Gerek vaazlarımızda, gerek hutbelerimizde milyonlarca insanımızla karşı karşıya geliyoruz. Vaaz ve irşat yoluyla, bu tehlikeyi hem milletimizden, hem vatanımızdan uzaklaştırma ve tedbir alma noktasında üzerimize düşen görevi en iyisini yapmayı AFAD Başkanlığı ile birlikte gerçekleştireceğiz."

Programa, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman Tıraşçı, Prof. Dr. Ramazan Muslu, Burhan İşliyen ve Başkanlık üst düzey yöneticileri katıldı.

29 Haz 2018 - 02:00 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler