Başakşehir Camii İbadete Açıldı

Başakşehir Merkez Camii ve Millet Bahçeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programla açıldı. Programda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir'de Millet Bahçeleri Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçelerinin, Başakşehir Merkez Camii’nin, ayrıca bu vesileyle resmi açılışlarını yapacakları Hasan Küçükoğlu Cami ve Halkalı Cami'nin de şehre, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Hizmete sundukları millet bahçeleriyle 100 günlük icraat programında yer alan taahhütlerinden birini daha yerine getirmiş olduklarını belirten Erdoğan, “Söz verdik, yaptık. Bitmedi, yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Bugün açılışını yaptıkları 5 millet bahçesinin büyüklüğünün 1,5 milyon metrekareyi bulduğunu, sadece bu projelerle İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 10 arttırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Atatürk Havalimanı sahasındaki millet bahçemizi açtığımızda bu oran çok daha yükseklere çıkacaktır. Tabii Atatürk Havalimanı'nda bir özellik daha var orada bir tane pist bırakıyoruz. Kapalı alanları fuar alanı haline getiriyoruz. Türkiye'nin en büyük fuar alanını, Atatürk Havalimanı'ndaki o kapalı alanlarla yapmış olacağız. Bunun dışında da devasa bir millet bahçesini orada yapacağız. İstanbul bir başka güzelleşecek, daha güzel olacak. Bize bu yakışır, bu millete bu yakışır.”

Erdoğan, ayrıca 18 ildeki 33 millet bahçesiyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini anlatarak, “Hedefimiz inşallah her şehrimize birer tane millet bahçesi kazandırmaktır” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti.

Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“Ya Rab, ey kâinatı yaratan, bizleri her türlü nimetlerle donatan Yüce Rabbimiz, şu anda ellerimizi senin rızan için kaldırdık. Bizleri dergâh-ı ulûhiyetinden boş çevirme Allah'ım. Ya Rabbelalemin, yapmış olduğumuz tüm hizmetleri dergâh-ı ulûhiyetinde kabul eyle Allah'ım. Yeryüzünü imar etme vazifesini verdiğin biz insanlara, Senin rızana uygun bir şekilde çalışmayı nasip eyle Allah'ım.

Ya Rabbelalemin, şurada senin Beytullah'ının şubesi olan bu camimizin ve diğer millet bahçelerimizin açılışlarını yapıyoruz. Camilerimize gönüllerimizi her zaman bağlı eyle Allah'ım. Gençlerimizi, milletimizi, çocuklarımızı camilerden uzak eyleme Allah'ım.

Ya Rabbelalemin, ‘İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır’ buyuruyorsun. Dünyamızı ve ahiretimizi mamur etme yolunda bizlere yardım eyle Allah'ım. Ya Rabbelalemin, milletimize yardım eyle, devletimize yardım eyle. Halkımız için, toplumumuz için çalışan idarecilerimize, yöneticilerimize, devlet adamlarımıza yardım eyle Allah'ım.

Ya Rab, bu millet bahçelerimizin ve camilerimizin planlanmasından tamamlanmasına kadar işçisinden mühendisine, mimarından yöneticilerine her birinin yapmış oldukları bu güzel işleri dergâh-ı ulûhiyetinde makbul eyle Ya Rabbi. Kendilerinden razı ol, geçmişlerinin ruhlarını şad eyle Allah'ım.

Ya Rab, camilerimizin, mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değdirtme. ‘Şehadetleri dinin temeli’ olan ezanlarımızı minarelerimizden eksik eyleme Allah'ım.

Ya Rabbelalemin, ‘amin’ diyen şuradaki kullarını mahşer günü Rasulullah Efendimizin livâü'l-hamd isimli sancağı altında haşr-ü cem eyle Allah'ım. Birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle. Bizi birbirimize düşürmek isteyen hainlere fırsat verme Allah'ım. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı ve bütün manevi değerlerimizi en güzel bir şekilde korumayı bizlere nasip eyle Allah'ım. Bu önemli değerlerimize göz dikmiş olan düşmanların tuzaklarını kendi başlarına makûs eyle Allah'ım.

Ya Rabbelalemin, her karış toprağında şehit kanları bulunan vatanımız için şehit olan bütün şühedamıza rahmet eyle Allah'ım. Gazilerimize en güzel bir şekilde sağlık ve afiyet nasip eyle Allah'ım.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de düzenlenen millet Bahçelerinin toplu açılış töreni sonrası Başakşehir Merkez Camii'nde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış merasiminin ardından alanda bulunan Başakşehir Merkez Camii'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Bir süre cami içerisinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberindeki heyetle buradan ayrıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

18 Kas 2018 - 07:32 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler