Anadolu Diyanet-Sen Destek Bekliyor

Anadolu Diyanet-Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı yaptığı açıklamada; "Din görevlilerinin sesi olmak, yılların biriktirdiği sorunları çözmek için desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

20 Şubat 2018 Salı Günü Genel Başkanımız Mustafa Arabacı'nın yaptığı konuşma: Sayın İl Müftüm, Sayın Daire Amirlerim, Müftülük çalışanlarımız ve çok değerli meslektaşlarım, sizlere en samimi duygularımla saygı ve hürmetlerimi sunarım.

Toplantımızın hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ederim.

Din görevlilerinin sesi olmak, yılların biriktirdiği sorunları çözmek, etkin ve saygın din görevlisisöylemiyle yola çıkan, Anadolu’nun en ücra yerinde görev yapan meslektaşlarımızın dert ve sıkıntılarını çözmek için Genel Merkezi Bartın’da olan ANADOLU DİYANET-SEN’i kurmuş bulunuyoruz.

Sendika bir hak arama mücadelesi olduğu kadar, haksızlıklar karşısında dik durma mücadelesidir.

Hizmet ettiği alanda hakkaniyet ölçülerine riayet etme mücadelesidir. Devlet memuru olduğumuz ve her şeyi, her yerde konuşamadığımız için, birey olarak haklarımızı aramamız mümkün olmuyor.

Bizim için Diyanet sendikacılığı; devletin bize vermiş olduğu bu hakkı kullanarak; Diyanet’in, Müftülüğün ve meslektaşlarımızın sorunlarını yasal yöntemlerle sizin adınıza gerekli mercilere başvurmaktır.

Bizlerde içinizden biri olarak sendikal birçok alanda çalışmalar yaptık. Çözebildiğimiz sorunları çözmeye çalıştık.

Meslektaşlarımızın sendika ayrımı yapmadan yanlarında olduk. Bundan sonrada genel merkezi Bartın’da olan yeni sendikamız ile daha güçlü bir şekilde Diyanet ve din görevlilerinin yanında olacağımızın taahhüdünü veriyor, her anlamda desteklerinizi bekliyoruz.

‘’Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır.’’ buyuran bir peygamberin ümmetiyiz.

Amacımız tüm insanlara faydalı olmak, içinde bulunduğumuz camiayı en ileri noktalara taşımaktır.

Bizler din görevlisi olarak insanlara faydalı olmanın ne demek olduğunu daha iyi biliyor ve bu mesuliyet ile bu yolda yürüyoruz.

Anadolu Diyanet-Sen olarak Diyanet camiasını bir anlamda daha iyi yerlere taşımak amacıylagerçekleştirmeyi planladığımız birçok projemiz var. Bunları sosyal medya ve yazılı-görsel basın kuruluşları aracılığıyla tüm Diyanet personeline duyurmaya gayret edeceğiz.

Bizler şeffaf, adaletli ve üyesinin haklarını gözeten bir anlayışla yola çıktık. Ve şunu da kabul etmek lazım ki sendikaların mayasında muhalefet vardır.

Bulunduğunuz konuma göre her şeyi reddetme anlamında değil, yanlışa dur demek ve çözüm önerisi getirmek için vardır.

Sadece ücret sendikacılığı değil, üye odaklı sendikacılık için burada olduğumuzu belirtmek isteriz.

Biz, Anadolu Diyanet-Sen olarak şu sözü ilke edinerek bu yola baş koyduk:

“Bu memlekette ara sokaklardan, ana caddeye çıkmadan söz sahibi olamayız. Eğer taleplerinizin gerçekleştirilmesinde söz sahibi olmak istiyorsanız; ara sokaklardan, ana caddeye çıkmak zorundasınız.”

Tekrar hepinize saygı ve hürmetlerimizi arz eder, içinizden bir kardeşiniz olarak desteklerinizi bekliyoruz.

21 Şub 2018 - 00:43 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler