Abdulkadir-Menci Duyan Kız Kur’an Kursu Açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mardin’in Artuklu ilçesinde yapımı tamamlanan Abdulkadir-Menci Duyan Kız Kur’an Kursu’nun resmi açılışını yaptı.

İl Buluşmaları kapsamında Mardin’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Artuklu ilçesinde yapımı tamamlanan Abdulkadir-Menci Duyan Kız Kur’an Kursu ile Nusaybin ilçesindeki Hacı Abdulkadir Zeynebe Camii’nin resmi açılışlarını gerçekleştirdi.

Kur’an kursunun yöneticilerinden kurs ile ilgili bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an kursunun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Kur’an kurslarında hafızlık yapmanın, Kur’an’ı, İslam’ı öğrenmenin insanoğluna bahşedilen büyük nimet ve lütuf olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.), ‘Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyuruyor. Siz Kur’an’ı öğrenmişsiniz. İnşallah bu hadis-i şerifteki müjdeye nail olacaksınız” dedi.

Öğrencilerden hedeflerini büyük tutmaları isteyen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır buyuruyor Rabbimiz. Çok çalışacaksınız ki o çalıştığınızın karşılığını Allah size gösterecek. Hepinize bu güzel eğitime başladığınızdan dolayı teşekkür ediyorum, tercihinizden dolayı tebrik ediyorum. Hocalarımıza, bu imkânları bizlere sağlayanlara teşekkür ediyorum. Allah hepinizden, hepsinden razı olsun.”

Hacı Abdulkadir Zeynebe Camisi'nin açılışı

Nusaybin ilçesindeki Hacı Abdulkadir Zeynebe Camii'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Erbaş, burada yaptığı duada “İnşallah nice insanlar bu camide namaz kılarlar, rüku ederler, secde ederler. Bu camimizin temelinden tamamlanmasına kadar yapılmasını sağlayan hayırseverimizden ve bütün geçmişlerinden Allah razı olsun. Rabbim bu camimizden ezanları eksik eylemesin” niyazında bulundu.

“Gençler, geleceği kendilerine emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizdir”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’ni de ziyaret eden Başkan Erbaş, “Gençler, bizim geleceği kendilerine emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizdir” dedi.

Gençlik Merkezi’nde çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Erbaş, gençlerle sohbet ederek onlara tavsiyelerde bulundu.

Ziyareti sırasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Radyosu’na da konuk olan Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik yapmış olduğu çalışmalara değinerek bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası’nda da ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ temasını seçtiklerini ve Başkanlık olarak ‘Her Hocamıza On Genç Emanet’ projesini başlattıklarını ifade etti.

Gençlere doğru rehberlik etmenin önemini vurgulayan Başkan Erbaş, “Her alanda çok iyi yetişmiş, nitelikli, ahlaklı gençlerimize ihtiyaç var. Gençler, bizim geleceği kendilerine emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizdir” dedi.

Gençlerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, gençlerden beklentileriniz nedir sorusuna, “Gençlerimizden beklentimiz, ecdadımıza layık birer nesil olmaya çalışsınlar. Ahlaki duruşumuz bizim için çok önemli. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) mizanda en ağır basacak şey güzel ahlaktır buyuruyor. Ben bütün gençlerimizden güzel ahlak bekliyorum. Çok okumalarını bekliyoruz. Gençlerimize, her gün en az bir saat okumalarını tavsiye ediyorum” cevabını verdi.

‘İl Buluşmaları’ programlarının önemine değinen Başkan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak milletimize her yerde hizmet etmeye çalışıyoruz. Daha nitelikli din hizmetini nasıl götürebiliriz, daha nitelikli din eğitimini nasıl milletimize ulaştırabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla il buluşmaları gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı koordinasyonuyla Yemen için başlatılan yardım kampanyasına dikkat çeken Başkan Erbaş, kampanyanın bir iyilik hareketi olduğuna işaret ederek, “Hamdolsun büyük bir farkındalık oluşturduk. Milletimizin her kesiminden teveccüh gayet iyi” ifadelerini kullandı.

Radyo programının ardından, Gençlik Merkezi'ni ziyaret edenlerin hatıra not yazıp astıkları panoya Başkan Erbaş da bir not yazdı.

Gençlik Merkezi’nde öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilen Başkan Erbaş’a ziyaretinde, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu veİl Müftüsü İsmail Çiçek eşlik etti.

08 Ara 2018 - 10:38 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler