90 Bin Camide Yemen'e Yardım Toplandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yaklaşık 90 bin camide "Yemen’e Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında Yemen için yardım toplandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Yemen’e Sessiz Kalma" kampanyası kapsamından Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman'daki camilerde de cuma namazı sonrası yardım toplandı.

Cami çıkışında görevliler tarafından açılan yardım stantlarında Müslümanlar kendi güçleri nispetinde yardım elini uzattı.

Cami cemaatinden Mehmet Sadi Kılınç Yemen’deki Müslümanların durumunun içler acısı olduğunu ifade ederek, "Yemen’in durumu bizi baya etkiliyor. Bizim burada birgün bir elektrik olmadığı zaman ya da su kesildiği zaman ne kadar zor durumlar yaşıyoruz. Ama oradaki kardeşlerimiz mağdur böyle zulüm altında onlara gerçekten sahip çıkmamız lazım. Bütün Müslümanlar kardeştir. Kardeşlerimize sahip çıkalım. Tüm mazlumları hamisi olan Rabbim Yemenli kardeşlerimizi de sahipsiz bırakmasın." dedi.

Müslümanların biri birinin sıkıntısıyla ilgilenmesi gerektiğini cami cemaatinden Nihat Ağır da "Peygamber Efendimiz 'müminler bir vücudun azaları gibidir. Dünyanın herhangi bir ucunda, köşesinde zulme uğramış, mağdur edilmiş herhangi bir kardeşiniz olduğunda o acıyı vücudunuzun diğer en ücra noktasındaki organınız bile hissetmelidir.' Hadis-i Şerif'ini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bu nedenle şu anda Türkiye genelinde 90 bin camide Yemen'deki mazlum kardeşlerimiz için yardım toplanıldı. Bizlerinde Müslümanlar olarak bu konuya duyarsız kalmamamız gerekiyor. Çünkü Hazreti Peygamber Aleyhisselam İslam'dan önce bile Hılful Fudul teşkilatına iştirak etmiş. Ve Mekke etrafında çevresinde zulme uğramış herhangi bir topluluk veya mazlum bir kişi olduğunda, zulmü ve haksızlığı ortadan kaldırmak için birlik olmuşlardır."

İnsanlar arasında ayrım yapmadan tüm mazlumların elinden tutulası gerektiğini dile getiren Ağır, "Bizlerde bölge ayrımı yapmadan dünyanın neresinde olursa olsun bu kardeşlerimize el uzatmasını bilmeliyiz, Rabbim bizleri de hayır yolunda bir karınca misali mücadele eden Müslümanlardan, inananlardan eylesin inşallah." şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden Kamil Demiral ise duygularını şöyle dile getirdi: “Öncelikle Yemen'deki Müslüman kardeşlerimizin acısını içten, gönülden hissederek üzülüyoruz. Rabbim oradaki Müslümanların yardımcısı olsun. Ve tüm dünya Müslümanlarına da Rabbim bir feraset nasip etsin ki Yemen’e yardımda bulunsunlar. Rabbim Müslümanlara da bir feraset bir gönül açıklığı nasip etsin inşallah."(Cemil Özdaş – İLKHA)

08 Ara 2018 - 10:52 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler