7 bin özürlü kadrolara yerleştirilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dün gece açıklanan Engelli Memurlar ve Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın (ÖMSS) ardından 7 bin kişinin kadrolara yerleştirileceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dün gece açıklanan Engelli Memurlar ve Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın (ÖMSS) ardından 7 bin kişinin kadrolara yerleştirileceğini söyledi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Denizli’de Vali Abdülkadir Demir'i ziyareti sırasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Engellilere yönelik ÖMSS sonuçlarının dün akşam açıklandığını belirten Bakan Şahin, “60 bin engellimizi yeni bir metotla sınava aldık. İlk kez kendi içinde bedensel engelli, zihinsel engelli, görme engelli ve işitme engelli kendi içinde sınava alındı. İyi bir örnek oldu. Türkiye'de de, dünyada da iyi bir örnek oldu. Şimdi de engellilerimizi kendi sınıfına göre yerleştirmelerini sağlayacağız. İlk aşamada 7 bin kadromuzu yerleştireceğiz. 20 bin açığımız var ama Başbakanımızın talimatı ve takibi ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 15 bin engellimiz işe girmişken, bizim dönemimizde bu 50 bine çıktı. İnşallah kalan boşluğu da dolduracağız. Engellimiz artık evinden çıkıyor AK Parti ile birlikte. Mali olarak güçlenmiş durumda. Birinci sınıf vatandaş olma noktasında alışverişine gitmek, ihtiyacını gidermek istiyor. Bizim burada engellilere ait kent yapısında eksiklerimizi hızla gidermemiz lazım” dedi.“BOŞANMALARDA AB ORTALAMALARININ ÇOK ALTINDAYIZ”Denizli'de boşanmalardaki artışla ilgili bir soruyu da cevaplandıran Bakan Şahin, “Türkiye'deki sezaryenle doğum oranını kıyasladığımızda 2-3 kat daha fazla, boşanmalarda ise AB ortalamalarının çok çok altındayız. Orada yaklaşık yüzde 50 oranında boşanma oranı var, bizde ise yüzde 15 civarı. Bunun tam tersi bir durum var ve biz bunu çok önemsiyoruz” diye konuştu.Aile değerlerinin çok önemli olduğunu belirten Şahin, “Ama şu da bir gerçek ki, kentleşme, göç, sanayileşme, değişim, bilgi ve teknoloji insanımızın beklentilerini değiştiriyor, aile değerlerini ve aile ilgili kurumu da doğal olarak etkiliyor. Bize düşen şey onu iyi okumamız lazım. O yüzden ben araştırma yaptıralım diyorum. Araştırmada hangi grup içinde oluyor, hangi sektörde bu oluyor, neden oluyor? 2011 yılında aile araştırmasını yaptırdık, bunu gördük. Denizli'ye de özel yaptırdığımız zaman Türkiye genelinden farklı bir sonuç mu çıkacak, biz bunu nasıl karşılaştıracağız, buna göre özel bir çözüm mü gerekiyor, bunu görmek istiyoruz” dedi.

30 May 2012 - 08:02 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler