2019 MBSTS Başvuruları Başladı

ÖSYM tarafından 13 Nisan 2019 Cumartesi günü yapılacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DİB-MBSTS) sınavı başvuruları başladı.

Din görevlileri tarafından yakından takip edilen, görevde yükselme, yurt dışı sınavlarına girebilme, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen hac ve umreye görevli olarak gidebilme, bulunduğu yerden farklı bir yerde münhal bulunan kadrolara tayin olabilme gibi birçok alanda gerekli olan 2019 yılı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DİB-MBSTS) sınavı başvuruları bugün başladı.

MBSTS 13 NİSAN'DA YAPILACAK!

ÖYSM tarafından yapılacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB-MBSTS) sınavı, 13 Nisan 2019 Cumartesi günü saat 14.45'te yapılacak. Sınav süresi 90 dakika olacaktır.

MBSTS ÜCRETİ 150 TL

Din görevlileri tarafından sürekli eleştiri konusu olan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB-MBSTS) 2019 yılı ücretleri yine cep yakıyor. ÖSYM, 2019 yılı MBSTS sınav ücretini 150 TL olarak belirledi. Diğer sınavlara oranla fazla ücret alındığı, sürekli eleştirilen bir husustu. Diyanet İşleri Başkanlığı alanında faaliyet gösteren sendikaların yüksek fiyat uygulamasına sessiz kalmayacakları tahmin ediliyor.

ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN DUYURU

DİB-MBSTS: Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı

DUYURU(19 Şubat 2019)

2019-DİB-MBSTS Başvurularının Alınması

2019 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı(2019-DİB-MBSTS),13 Nisan 2019tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular,19-28 Şubat 2019tarihleri arasında alınacaktır.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2019-DİB-MBSTS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuzaaşağıdaki bağlantıdanerişebileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

19 Şub 2019 - 18:02 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler