Ukraynalı Anastasia Müslüman Olarak Azra İsmini Aldı

21 yıldır Ankara’da yaşayan Ukrayna vatandaşı Anastasia KOROLOVA Ankara Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida töreninden sonra Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

21 yıldır Ankara’da yaşayan Ukrayna vatandaşı AnastasiaKOROLOVA Ankara Müftülüğüne müracaat ederek Müftü Yardımcısı Mustafa TEKİN tarafından gerçekleştirilen ihtida töreninden sonra Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müftülük makamında, Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail COŞAR’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İhtida Belgesini imzalayan Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail HIZLI, AzraKOROLOVA’ya,bundan sonra Ankara Müftülüğünün, evinden sonra uğrayacağı en önemli adres olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

“Yüce Allah,seçtiğiniz Müslümanlığı hakkınızda hayırlı ve mübarek kılsın.Hayatınızın en güzel kararını verdiniz.Bundan sonraki kararlarınızın hiçbiri bundan daha hayırlı ve önemli olmayacaktır. Ben sizi bütün içtenliğimle tebrik ediyorum. Bizim inancımıza göre Müslüman olmak en büyük ayrıcalıktır. En büyük yol göstericimiz ve rehberimiz Kur’an-ı Kerim’dir. Siz şimdi bu güzel kararınızla Kur’an’a muhatap oldunuz. Allah size büyük bir lütufta bulundu. Şuana kadar yaptığınızın Allah katında hiçbir hükmü kalmadı. Bundan sonra bütün kazançlarınız manevi bakımdan size artı olarak intikal edecektir. Siz bu hayati kararınızla cennete layık bir kul olmayı hakettiniz.Rabbim bundan sonra Kur’an’ın,İslam’ın ve Peygamber Efendimizin mesajının size yansımasında göstersin. Bugün sizin gibi bir kardeşimizi ümmete katmış olmanın veİslam camiasına dahil olmasının mutluluğunu yaşıyorum. İslam’ın size çok yakıştığını düşünüyorum. Bundan sonra sizden, bir Müslümana yakışan güzellikleri sergilemenizi ve aldığınız kararların, yaşayacağınız hayatın hep İslam çizgisinde olmasını bekliyoruz” dedi.

Müslüman olmanın mutluluğu ve heyecanını paylaşan Azra KOROLOVA, duygularını şöyle ifade etti:

“21 yaşındayım ve 13 yıldır Türkiye’de,Ankara’da yaşıyorum. Daha önce Hıristiyan Ortadoks’tum.Ortaokulda ve lisede kendi isteğimle din derslerini gördüm. Daha sonra dini kitaplardan ve çevremden İslam dinini araştırmaya devam ettim.Ezan sesini duyduğumda içim huzurla doluyor. Elhamdülillah Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldum. Manevi anlamda huzura ulaştığıma inanıyorum” dedi.

İhtida töreni sonrasında Azra KOROLOVA’ya Kur’an-ı Kerim, ilmihal ve İslam dinini anlatan bazı Rusça kitaplar hediye edildi.

Haber: İlyas KUBAŞIK

29 Nis 2015 - 23:51 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler