Sınır Tanımayan Kardeş Kur'an Kursu Buluşması

Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Avşar Kız Kuran Kursu öğrencileri, Gaziantep Şehitkâmil İlçe Müftülüğü Topçuoğlu Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Kur’an Kursu öğrencilerinin kaynaşma ve buluşmalarına katkı sağlamak amacıyla, Diyanet İşleri başkanlığınca başlatılan proje çerçevesinde yürütülmekte olan "Kardeş Kur'an Kursu" buluşmasında Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Avşar Kız Kuran Kursu öğrencileri, Gaziantep Şehitkâmil İlçe Müftülüğü Topçuoğlu Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Program Avşar Kız Kuran kursunda misafir Kuran Kursunun coşkulu bir şekilde karşılanmasıyla başladı. Kurs öğrencileri tarafından kurs avlusunda kır havası ortamında sıcak sıcak pişirilen bazlama ve kahvaltıdan sonra derslikte yapılan tanışma ve kaynaşmayla devam etti.

Program Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Can Kuran Kursu öğreticisi hafize Derya Akkök’ün güzel okuduğu Kuran tilavetiyle başladı. İlahiler okundu salâvatı şerifler getirildi.

Kur’an Kursları öğrencileri arasında kaynaşmayı, iletişimi geliştirmek amacıyla bir proje başlatan Kuran kurslarına Gaziantep İl Müftüsü Ahmet çelik ile her iki İl’e bağlı İlçe Müftülükleri de destek verdi.

Bu gayeye yönelik olarak ilk defa İller arası kardeş Kur’an Kursu olarak seçilen Kurslar Avşar Kız Kur’an Kursunda toplanarak birlik, beraberlik ve kaynaşmayı başlatarak kardeşlik köprüsü kurmuş oldular.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Avşar Kız Kuran Kursu öğreticisi Emine Çelik başlattığı “Kardeş Kuran Kursu”projesiyle Gaziantep’teki Kuran Kursuyla bir araya gelerek ilke imza attı. Kurs öğreticisi Çelik, Bu sayede Din Hizmetinin daha verimli olacağını ve yaygınlaşacağını hedeflediklerini belirtti. Öğretici Emine Çelik konuşmasında; “Burada olan öğrencilerimin hepsi coşku ve heyecanla hizmet ediyorlar, onlarda ki mutluluğu görmek bizler içinde ayrı bir mutluluk. Bereketli bir buluşmamız oldu tüm arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.”

Gaziantep Şehitkâmil İlçe Müftülüğüne bağlı Topçuoğlu Kız Kuran Kursu Öğreticisi Nimet Subaşı misafirperverlikten dolayı Avşar Kız kuran Kursu öğrenci ve öğreticilerine teşekkür etti. Subaşı konuşmasında Gaziantep’ten sevgi ve dua getirdiklerini de vurgulayarak, “Bu tarz etkinlikler öğrencilerimize çok güzel motivasyon olmaktadır.”dedi.

Her iki Kurs öğrencisi bayanlar misafirlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Avşar Kuran Kursu öğrencisi Hediye Akıllı, öğretici Emine Çelik tarafından başta Kuran olmak üzere tecvit, mahreç, inancım ve ibadetimle ilgili bilmemiz gerekenleri en güzel şekilde öğrendiğini söyledi.

Programda hatimler indirildi, dualar yapıldı, ikramda bulunuldu. Program kurs arasında hediyeleşmenin ardından başta KSÜ’den Hattat Arif Yücel’in rehberliğinde Abdülhamit han camii olmak üzere tarihi ve turistik yerlerin gezilmesiyle son buldu.

Katılımcı bayanlar, Bu güzel buluşmayı organize eden başta Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’e, Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir’e, Avşar Kız Kuran Kursu öğreticisi Emine Çelik’e, Şehitkâmil Topçuoğlu Kuran Kursu öğreticisi Nimet Subaşı’ya, projeye destek veren ve katkıda bulunan kurs Öğrencilerine de teşekkür ettiler.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

19 May 2015 - 15:28 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler