Osmanlıca Eğitimi Alan 600 Kursiyere Sertifikaları Verildi

Gaziantep’te Osmanlıca eğitimi alarak sertifika kazanmaya hak kazanan 600 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan Osmanlıca Kursları protokolü çerçevesinde, çeşitli eğitim merkezlerinde Osmanlıca Kursu gören 600 kursiyer için sertifika töreni yapıldı.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Hayrat Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Zafer Engin ile çok sayıda davetli, kursiyer ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hayrat Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Zafer Engin, kurslar hakkında bilgi vererek “Milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden farklı kılan temel esaslardan birisi de o milletin kullandığı dil ve alfabesidir. Dil fikir dünyasının tezahürüdür. Kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin hatırası, ruhun özü ve mayasıdır. Dilini kaybeden milletler hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini açıkçası her şeyini kaybeder.” dedi.

2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasında yapılan protokol kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 217 bin 372 kursiyer müracaat ettiğini aktaran Ergin, “Hâlbuki yeni neslimiz dedesinden kalmış bir kitap veya bir tapu senedini Osmanlıca yazılmasından dolayı okuyup anlayamamaktadır. Bu noktadan hareket ederek, 107 bin 639 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Bugün Gaziantep’te ise yaklaşık 600 kursiyerimiz sertifikalarını almaya hak kazandılar.” şeklinde konuştu.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ise “2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasında yapılan protokol imzalanmıştır. 2 yıllığına imzalanan bu protokolle, 200 bine yakın vatandaşımız temel Osmanlıca eğitimi görerek, sertifikalarını almıştır. İlk etapta il merkezleri dâhil olmak üzere 300 merkezde başlayan kurslar, süreç içerisinde ülke genelindeki bütün Halk Eğitim Merkezlerinde 4 bine yaklaşık eğitici kadrosuyla devam etmektedir. 2014 yılı Temmuz ayında ise tekrar 5 yıllığına yeni bir protokol imzalanarak uzatılmıştır. Bugüne gelindiğinde ülkemizin dört bir tarafında Hayrat Vakfı gönüllülük esasına dayalı olarak kurslara devam etmektedir.” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Osmanlıca Kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

25 May 2015 - 14:58 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler