İçişleri Bakan Yardımcısı Güneş:

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, jandarmadaki yenilik ve düzenlemelerle ilgili olarak, "Vatandaşımıza daha iyi nasıl hizmet verebiliriz, neler yapabiliriz bu noktada zaman zaman birtakım düzenlemeler, iyileştirmeler yapılmaktadır" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, jandarmadaki yenilik ve düzenlemelerle ilgili olarak, "Vatandaşımıza daha iyi nasıl hizmet verebiliriz, neler yapabiliriz bu noktada zaman zaman birtakım düzenlemeler, iyileştirmeler yapılmaktadır" dedi.İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün hizmet içi eğitim seminerinin ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu da makamında ziyaret etti. Afyonkarahisar'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren İçişleri Bakan Yardımcısı Güneş, daha önce Sandıklı ilçesinde görev yaptığını anlattı. Afyonkarahisar'ın sokaklarında gezen vatandaşları görmekten çok büyük mutluluk duyduğunu belirten Güneş, "Ben kendimiAfyonkarahisarlı, Sandıklılı hissediyorum. Dostlarımı görmek anlamında benim için bir fırsat oldu" dedi.

JANDARMADA KIYAFET DEĞİŞİKLİĞİJandarma Genel Komutanlığı'nın sivilleşme sürecinde kıyafet değişikliği yapacağı yönünde basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Güneş, jandarma ve polisin devamlı gelişen birimler olduğunu söyledi.Jandarma ve emniyetin devamlı bir gayret içerisinde olduğunu dile getiren Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşımıza daha iyi nasıl hizmet verebiliriz, neler yapabiliriz bu noktada zaman zaman birtakım düzenlemeler, iyileştirmeler yapılmakta. Şöyle bir hatırlayın; şu an polis teşkilatımızın, polislerimizin sırtındaki üniformalar bundan 20-25 sene önce yoktu. Daha yakın zamanda değişiklikler yapıldı. Jandarmamızla alakalı da o onların içinden gelen bir gayret, bir çalışma. Bunda sonlandırılmış birşey yok. Bu gelişmeye paralel olarak, turizm alanlarında da görevini ifa eden jandarmamız var. Bütün bunlar değerlendiriliyor. Bunlar bizim aile içi kurum içi birtakım çalışmalarımız"Nüfusu 10 binin altında bulunan ilçelerin kapatılacağına ilişkin bir soru üzerine ise Güneş, İçişleri Bakanlığı'na verilmiş böyle bir talimatın olmadığını söyledi.İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde bütün illerin, ilçelerin ve beldelerin bilgilerinin tutulduğunu anlatan Güneş, şöyle konuştu: "İlçelerle ilgili birtakım hususlar, unsurlar, hizmetin daha iyi yürütülmesi bakımından neler olabilir kendi içimizde durmadan çalışılıyor. Şu kadar nüfusun altındaki ilçeler kapatılacak diye bana, benim bakanlığıma böyle bir talimat verildiğini duymadım."Bunun siyasi iradenin vereceği bir karar olduğunu dile getiren Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu olay, benim gibi bürokratın verebileceği bir karar değildir. Geçmişte nüfusu 2 binin altında olan beldeleri kapatma hususunda kanun çıkarıldı. O konuda kanun çıktı. Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü falan ama bugün böyle bir talimat alırsak oturur çalışırız. İlçe kapatma ile ilgili bize verilmiş bir talimat yok, bizim de yaptığımız bir şey yok"Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Osman Güneş'i bir ağabey olarak gördüklerini, her zaman onun fikirlerinden yararlandıklarını kaydetti.Vali Balkanlıoğlu, ziyaretin anısına Güneş'e, Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde yapılan Bayat Kilimi ile yöresel tatlardan hediye etti.Güneş'in Afyonkarahisar Valiliği'ne yaptığı ziyarette, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Vali Yardımcıları Niyazi Ergur, Ali Şanlıer, Azmi Yeşil, Ahmet Ertürk, Ali Muhiddin Varol ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek katıldı.

08 May 2012 - 14:11 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler