Fatih Yokuş Kimdir?

Diyanet İşleri Başkanlığında uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan Fatih Yokuş Hocamızı yakından tanıyalım..

ÖZ GEÇMİŞİMDİR

1961 Yılında Muş Bulanık’ta doğdum, Babamın imam olması münasebetiyle bir çok il gezdik. İlk okulu Ş.Urfa’nın Siverek ilçesi Çaylarbaşı köyünde okudum, orta okulla beraber lise ikiye kadar Ş.Urfa İmam Hatip Lisesinde okudum.

Son iki yılımı Diyarbakır İmam hatip lisesinde okuyup mezun oldum. Aynı yıl üniversite sınavını kazanmama rağmen ekonomik şartlardan dolayı okuyamadım. İmam hatiplik sınavını kazanarak 1982 yılında imam hatip oldum. Daha sonra AÖF işletme bölümünü kazanıp başarıyla bitirdim.

1989 yılında yedek subay olarak askerliğimi yaptım. Diyarbakır’ın muhtelif ilçelerinde İmam Hatiplik görevimi ifa ederken bir çok kere din görevlisi olarak mülakat sonucu Hacca gittim. Evli 10 çocuk babasıyım. 2005 yılında diyanetten emekli oldum. Din görevliliği fahri olarak devam ediyorum.

Not: Dini Haber yazar kadrosuna katılan Fatih YOKUŞ Hocamızın sitemize özel kaleme aldığı ilk yazı sitemiz yazarlar bölümünde yayınlanmıştır. Hocamızın yazısına ulaşmak için tıklayınız>>>

21 Nis 2015 - 11:17 - Biyografi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler