Çocuklara Camileri Nasıl Sevdirebiliriz?

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Çocuklara Camileri Nasıl Sevdirebiliriz? sorusuna "Camide çocukları azarlamadığımız zaman, çat kaş yerine, merhametle, sevgiyle bakabildiğimiz zaman camiyi sevdirebiliriz" dedi.

ÇOCUKLARA CAMİLERİ NASIL SEVDİREBİLİRİZ?

Biz Camiden kovulan çocuk değil, Koşan Çocukları azarlamadığımız zaman onlara sabır gösterdiğimizde, çat kaş yerine, merhametle, sevgiyle bakabildiğimiz zaman işte o zaman camiyi sevdirebiliriz.

İşte bu noktada Camiye gelen çocuklara başta imam ve cemaat, büyük bir heyecanla Camiye gelen bu çocuklarımıza özellikle camiyi sevdirmek için onları tebessümle, şefkatle karşılamalı, Camide koşan ve birbirleriyle şakalaşan çocuklara daha yumuşak ve sevgiyle, merhametle davranışlarda bulunmalıyız.

Camilerimizde çocuklarımız zaman zaman bazı yaşlı amcalarımızın sert tepkilerine maruz kalıp kendilerini kapıda buluyorlar, Azarlanıyorlar. Bu hareketler çocuğu camiden soğutuyor ve o yaşlılarımız yüzünden bu çocuklarımız bir ömür boyu camiye gelmek istemiyorlar. Birçoğunun kafasında cami; kaşlarını çatarak gezen, ses çıkaran çocukları azarlayan ve kovalayan amcaların olduğu yer olarak kalıyor.

Şimdi bu büyüklerimize soralım; Peygamber Efendimizin (S.A.V) çocuklara olan şefkatini ve sevgisini ümmeti olarak bilmez misiniz? Efendimiz sallallâhu aleyhi ve sellem her gördüğü çocuğa selam verip, hatırını sorup şefkatiyle başlarını okşarken; onları camiden kovmak, uzaklaştırmak bizlere yakışır mı? Cami içerisinde, Avluda, bahçede koşan çocuklarımıza kızmak yerine, onlara şefkatle yaklaşıp abdesti anlatmak, temel dini bilgileri öğretmek yakışır biz ümmetine. Onun için ”Merhamet etmeyene merhamet olunmaz” (Buhâri, Edeb 18)

04 Eki 2015 - 11:16 - Diyanet


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mihrap Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mihrap Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mihrap Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mihrap Haber değil haberi geçen ajanstır.


Anket Sitemizde en çok hangi haberler ilginizi çekiyor?
Tüm anketler